Obliekajte sa ako ženy, žiada Trump. Ženy zverejňujú svoje fotografie

TA3 TASR
5.2.2017 19:29

Pribúda žien, ktoré zverejnili na internete svoje fotografie či snímky iných žien, ktoré sú oblečené v rozpore s údajnými nárokmi nového prezidenta USA Donalda Trumpa na vzhľad žien vo svojom okolí. Trump od nich totiž vraj žiada, aby sa "obliekali ako ženy".

Obliekajte sa ako ženy, žiada Trump. Ženy zverejňujú svoje fotografie
SITA/AP

Fotografie v pracovnom

Zmienka o tom sa objavila na webe mediálnej spoločnosti Axios. Na internete sa následne spolu s hashtagom #DressLikeAWoman objavili celé série fotografií žien v oblečení, v akom zvyčajne chodia do práce či pracujú.

Je medzi nimi fotografia patologičky zahalenej do operačného plášťa s rúškom na tvári, ale s perlovým náhrdelníkom na krku, aby vyhovela Trumpovej požiadavke. Žena menom Vicky zverejnila svoju fotografiu v policajnej uniforme s popisom: "Takto sa ako žena obliekam už deväť rokov".

Na internete koluje aj fotografia herečky Katharine Hepburnovej oblečenej v ležérnom nohavicovom kostýme, ktorý svojho času šokoval puritánsku Ameriku, a s citátom ohľadom sukní: "Oblečiem si ju na tvoj pohreb".

Konať ako prezident

Demokratická senátorka Kamala Harrisová vo svojom mikroblogu zverejnila snímku príslušníčky americkej armády vo výslužbe Tammy Duckworthovej, ktorá - oblečená v poľnej uniforme - sedí v invalidnom kresle. Fotografiu sprevádza nápis: "Tammy Duckworthová vie, ako sa obliecť ako žena".

Ivelisse Viruetová k svojej fotografii vo vojenskej uniforme napísala, že kým Trump sa vyvliekol z piatich odvodov do armády, ona v armáde slúži 22 rokov. Dodáva, že ak sa ona má obliekať ako žena, Trump by mal začať konať ako prezident (#actlikeapresident), čo je súčasne aj ďalší hashtag na internete.

Ani muži to nemajú ľahké

Jeden z nemenovaných Trumpových blízkych spolupracovníkov prezradil, že 45. americký prezident oddávna vyžaduje, aby ženy v jeho okolí boli dokonale oblečené a "nastajlované". Okrem skvelého modelu oblečenia v "solídnej farbe" musia mať aj dobre upravené vlasy, pekné držanie tela a dobrú fyzickú kondíciu. Trump vraj znesie aj ženy v džínsoch, ale musia mať štýl.

Náročný je však aj na mužov. O Trumpovi je známe, že má slabosť pre kravaty. Od svojich spolupracovníkov žiada, aby ju vždy mali perfektne uviazanú, pričom dáva prednosť kravatám širším a tradičným. Ku kravate patrí oblek - Trump pripúšťa značku Brooks Brothers - jednu z najstarších v Amerike, ktorej obleky nosili aj viacerí americkí prezidenti - napr. aj Abraham Lincoln či John Kennedy. Táto tradičná značka "môže byť", ale Trump odporúča skôr obleky značky Armani.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok