Kontroverzne vyobrazil Trumpa. Editor si titulnú stranu obhajuje

TA3 TASR
5.2.2017 19:08

Editor nemeckého týždenníka Der Spiegel obhajuje nedeľňajšiu titulnú stranu časopisu, na ktorej sa ocitol americký prezident Donald Trump. Šéf Bieleho domu je na kontroverznej karikatúre vyobrazený so zakrvaveným nožom v jednej ruke, zatiaľ čo v druhej drží odseknutú hlavu Sochy Slobody.

Obálka najnovšieho čísla vyvolala v Nemecku i zahraničí kontroverzné reakcie. Denník Die Welt napísal, že Der Spiegel ňou "devalvuje žurnalistiku". Sprievodný článok, ktorý porovnáva Trumpa a teroristov džihádistického Islamského štátu, mal podľa Die Welt šokovať a upriamiť pozornosť na Der Spiegel.

Pozitívnejšia reakcia prišla od denníka The Washington Post, ktorý obálku nemeckého časopisu označil za šokujúcu v pozitívnom zmysle slova.

Šéfredaktor týždenníka Der Spiegel Klaus Brinkbäumer vysvetlil, že karikatúra na titulnej strane najnovšieho čísla znázorňuje Trumpa, ako útočí na symbol slobody. "(...) americký prezident stína ten symbol slobody, ktorý od roku 1886 vítal migrantov a utečencov prichádzajúcich do USA, a s ním súčasne aj demokraciu a slobodu," uviedol Brinkbäumer pre agentúru DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok