Z Albrightovej môže byť moslimka, ak prejde Trumpov starší zámer

TA3 ČTK
26.1.2017 15:55

Bývalá ministerka zahraničia USA Madeleine Albrightová sa zaregistruje ako moslimka, ak nový americký prezident Donald Trump vytvorí databázu amerických moslimov. Napísal spravodajský severver BBC.

Z Albrightovej môže byť moslimka, ak prejde Trumpov starší zámer
SITA/AP

Zoznam moslimov Trump sľúbil pred dvoma rokmi v jednom z rozhovorov, neskôr sa však od tohto zámeru dištancoval. V súčasnosti prezident pripravuje exekutívne nariadenia, ktorými na niekoľko mesiacov zastaví migráciu a zablokuje vydávanie víz ľuďom z vybraných krajín Blízkeho východu a severnej Afriky, vrátane Sýrie, Iraku, Líbye či Jemenu.

"Bola som vychovaná ako katolíčka, neskôr som vstúpila do episkopálnej cirkvi a potom som zistila, že moja rodina bola židovská," napísala na Twitter Albrightová. "Som pripravená sa v mene solidarity zaregistrovať ako moslimka," dodala.

Server doplnil, že podobné solidárne vyhlásenia malo už viacero známych osobností. Jednou z nich je aj americká herečka Mayim Bialiková, ktorá je známa zo seriálu Teória veľkého tresku. "Som židovka. Som pripravená sa solidárne zaregistrovať ako moslimka," napísala Bialiková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok