V nemocnici zomrel piťovec, ktorého spájali s vraždou v Irish pube

TA3 SITA
26.1.2017 11:13

Strelným poraneniam hlavy v nemocnici podľahol údajný piťovec Mikuláš Polóny, ktorý sa pred dvoma týždňami zrejme pokúsil o samovraždu. Spájali ho s medializovanou dvojnásobnou vraždou v bratislavskom Irish pube, svedčil aj v druhom známom prípade - v kauze vraždy Daniela Tupého.

Po dvoch týždňoch v nemocnici

Polóny, spájaný so skupinou piťovcov, zomrel ráno v nemocnici na následky strelného poranenia hlavy, informuje portál Plusky. Muža našli so strelným poranením 10. januára v byte na druhom poschodí panelového domu v Lamači.

Strelné poranenie hlavy si podľa predbežných informácií z polície spôsobil sám nelegálne držanou zbraňou. V byte boli okrem neho údajne aj jeho kamaráti, muž a žena, ktorí tvrdia, že pri samotnom skutku neboli.

a-irish-2_0a000002-cae4-6eb2.jpg

Polóny bol známy hlavne z kauzy dvojnásobnej vraždy v bratislavskom Irish pube. Za tento skutok dostal od prvostupňového súdu trest štrnásť rokov väzenia. Mal byť jeden z výpalníckeho komanda piťovcov, ktorí prišli do podniku a žiadali peniaze za ochranu.

Streľba v pube plnom ľudí

Následne v došlo Irish pube, plnom ľudí, ku streľbe, pri ktorej zahynul jeden z majiteľov podniku a guľka zasiahla aj nevinného návštevníka do hlavy. Krajský súd v Bratislave neskôr Polónyho spod obžaloby v plnom rozsahu oslobodil. Jeho meno potom podľa portálu rezonovalo v médiách, keď sa objavil ako svedok v prípade vraždy študenta Daniela Tupého.

Piťovci už v minulosti o jedného zo svojich údajných členov prišli - jeho meno sa spájalo práve s vraždou Tupého. Marián Grňo alias Grco spáchal samovraždu krátko po tejto vražde. Dôvodom mala byť vraj nešťastná láska. V máji 2013 sa o samovraždu pokúsil aj ďalší mediálne známy piťovec Michal Blažíček, prezývaný Jašter. Ten bol tiež jedným z obžalovaných v prípade vraždy Daniela Tupého. Zabiť sa pokúsil za múrmi väznice, kde bol pre drogovú trestnú činnosť. Vo svojej cele sa chcel údajne obesiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok