V dejisku známeho festivalu elektronickej hudby zastrelili päť ľudí

TA3 TASR ČTK
16.1.2017 15:51

Strelec zabil najmenej päť ľudí a zranil ďalších pätnásť osôb v nočnom klube v mexickom letovisku Playa del Carmen na pobreží Karibského mora.

V dejisku známeho festivalu elektronickej hudby zastrelili päť ľudí
SITA/AP

Informoval o tom nemenovaný policajný predstaviteľ s tým, že vo veci už prebieha vyšetrovanie, v rámci ktorého vypočúvajú svedkov. Motív páchateľa zatiaľ nie je známy. Medzi zabitými sú podľa miestnych úradov štyria cudzinci z Kanady, Talianska a Kolumbie.

Populárny nočný klub Blue Parrot (Modrý papagáj), kde k streľbe došlo, bol práve dejiskom každoročného festivalu prvotriednej svetovej elektronickej hudby s názvom BPM Festival.

Prokurátor Miguel Angel Pech na tlačovej konferencii upresnil, že medzi obeťami sú dvaja Kanaďania, Talian a občan Kolumbie. Do klubu zrejme vstúpil jediný strelec, ktorý spustil paľbu na inú osobu, ktorá sa už nachádzala vo vnútri. Ochranka festivalu sa pokúšala streľbu ukončiť, sama sa ale ocitla pod paľbou.

Podľa Pecha nešlo o teroristický útok. Napriek tomu boli zastrelení štyria muži a jedna žena bola ušlapaná v dave, ktorý po streľbe prepadol panike. Z 15 ranených je jeden vo vážnom stave, ďalších päť bolo po ošetrení prepustených domov. V rámci vyšetrovania boli podľa rôznych zdrojov zatknutí traja či štyria ľudia, doposiaľ ale nie je isté, či mali so streľbou niečo spoločné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok