Zverejnili video aj fotografiu muža, ktorý mal vraždiť v nočnom klube Reina

TA3 TASR
3.1.2017 08:22

Turecké protiteroristické policajné oddiely podnikli v noci v Istanbule operáciu, v rámci pátrania po páchateľovi útoku na silvestrovskej párty v nočnom klube, kde zabil 39 ľudí. Vláda má k dispozícii odtlačky prstov podozrivého, aj jeho fotografiu. Turecké médiá zverejnili "selfie video" muža, ktorý je podľa nich útočníkom.

Video, odvysielané aj tureckou televíziou, zachytáva údajného útočníka, ako sám seba filmuje na námestí Taksim v európskej časti Istanbulu. Zatiaľ nie je jasné, či bolo video nakrútené pred masakrou v prvých hodinách nového roka v nočnom klube Reina, alebo po nej.

Pri razii boli v Istanbule použité vrtuľníky a zároveň boli uzavreté ulice. Medzitým úrady zverejnili nové snímky, na ktorých je jasne viditeľná tvár podozrivého, ako aj zábery z bezpečnostných kamier. Štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že v súvislosti s útokom zatkli osem podozrivých.

utocnik_0a000002-500c-9cc8.jpg

Útočník, ktorý po zastrelení desiatok účastníkov večierka v prvých hodinách nového roka ušiel, sa medzi vypočúvanými osobami nenachádzal.

V pondelok vyšlo vyhlásenie, podľa ktorého útok v nočnom klube Reina na istanbulskom nábreží vykonal člen IS. Útok bol vraj reakciou na výzvu vodcu Islamského štátu abú Bakra Baghdádího, aby sympatizanti tohto sunnitského džihádistického zoskupenia útočili na ciele v Turecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok