Žilina otočila vývoj v Nových Zámkoch, obrat zavŕšil Konečný

TA3 TASR SITA
13.1.2017 22:04

Hokejisti Žiliny zdolali hráčov Nových Zámkov na ich ľade 3:2 v piatkovom stretnutí 38. kola slovenskej Tipsport ligy. Domáci vyhrávali už 2:0, keď sa v prvej tretine presadil Michal Hudec a v druhej zdvojnásobil náskok nováčika súťaže Milan Kytnár.

Nové Zámky však nezvládli druhú polovicu duelu. V závere prostrednej tretiny znížil Štěpán Novotný, v poslednej najprv vyrovnal Lukáš Handlovský a dokonalý obrat "vlkov" zavŕšil Rastislav Konečný. Nové Zámky prehrali tretíkrát po sebe a klesli na posledné miesto v ligovej tabuľke. Žilina je štvrtá.

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: "Do zápasu sme vstúpili dobre, môžeme byť spokojní s tým, čo sme predviedli v prvej tretine, zaslúžene sme viedli. V závere druhej tretiny Žilina dokázala, že má výborných útočníkov. Boli stále nebezpeční, po našej hrubej individuálnej chybe dali kontaktný gól. Následne sme sa začali báť o výsledok, najviac ma hnevá, že sme sa báli hrať a odhadzovali sme puky od seba. Slabo sme korčuľovali, čo súper využil. Individuálne chyby nás stáli víťazstvo."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Vzhľadom na nepriaznivý stav 0:2 bolo pre nás dôležité, že sme v závere druhej časti hry strelili kontaktný gól, ktorý nás nakopol. V poslednej tretine sme zvrátili zápas, čo si veľmi cením. Ukázalo sa, že sme silný kolektív. Chválim chalanov, sú to pre nás dôležité body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok