Vytvorili mapu s heslami, ktorá vám zjednoduší čakanie na lietadlo

TA3
15.1.2017 19:37

Vytvorili mapu, o ktorej sme ani netušili, že ju potrebujeme. Počítačový inžinier dal dokopy peknú zbierku hesiel do wifi sietí na letiskách po celom svete. Neustále ju aktualizuje.

Vytvorili mapu s heslami, ktorá vám zjednoduší čakanie na lietadlo
ČTK/Tetra Images/Dermot Conlan

Pomôcka so sieťami a heslami

Zdĺhavé bezpečnostné kontroly, meškajúce lietadlá alebo nekonečné rady pred vstupom do odletových východov robia cestovateľom po celom svete vrásky. Počas svojich ciest musia často presedieť hodiny v letiskových halách alebo bezcieľne blúdiť po termináloch. Čakanie môže spríjemniť prístup na internet zadarmo, dostať sa k nemu však niekedy nie je jednoduché.

Bezpečnostný inžinier a cestovateľ Anil Polat vytvoril interaktívnu mapu s informáciami pre cestujúcich, kde môžu nájsť aj wifi heslá. Informácie sa pravidelne dopĺňajú a mapa je dostupná aj vo forme mobilnej aplikácie pre Android aj iOS.

Bratislavské letisko chýba

Po kliknutí na mapu sa dá ľahko dostať k podmienkam na ktoromkoľvek z viac ako 130 letísk. Sám Polat žiada, aby mu cestovatelia posielali presnejšie informácie o internetovom pripojení, prípadne nové heslá. V mape chýba zatiaľ napríklad bratislavské letisko, na ktorom je neobmedzený bezplatný prístup na wifi.

Stabilita wifi na letiskách je zaťažkávacou skúškou. Pripojenie na internet v samotných lietadlách je ojedinelé a treba si ho väčšinou priplatiť. Inžinier a vášnivý cestovateľ v jednej osobe zároveň odporúča vylepšiť svoj laptop o USB anténu. Takýto upgrade vraj môže znamenať zásadný rozdiel. Podľa Polata potom môžete sedieť ďalej od hotspotu, napríklad v pohodlnom kresle v kaviarni a nie na studenej podlahe letiska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok