Postrach bratislavských dôchodcov má na krku ďalšie obvinenie

TA3 SITA
13.1.2017 10:09

Už zo šiesteho prepadnutia je obvinený 40-ročný Bratislavčan Bohuslav, ktorý v uliciach hlavného mesta prepadával hlavne dôchodcov. Nie je vylúčené, že toho bude mať na rováši viac. Tentokrát ho vyšetrovateľ obvinil z lúpeže, ktorú spáchal 29. decembra.

Postrach bratislavských dôchodcov má na krku ďalšie obvinenie
PZ

Drogová minulosť

Na Seberíniho ulici prepadol manželský pár a 77-ročnú ženu obral o kabelku. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, dôchodkyňa skončila s ťažkými zraneniami, má zlomeninu krčka ľavej stehennej kosti a pomliaždenú ľavú ruku, liečiť sa bude minimálne tri mesiace. Jej o dva roky starší manžel mal pomliaždené a odreté koleno a odreniny na oboch dlaniach.

Bohuslava, ktorý už bol v minulosti viackrát trestaný, naposledy za drogovú trestnú činnosť, začiatkom roka obvinili z troch prepadov. Deň pred koncom minulého roka lúpil v podchode na križovatke ulíc Prievozská - Bajkalská, 2. januára na Ulici Andreja Mráza a o deň neskôr na Einsteinovej ulici v Petržalke.

Počas vypočúvania vyskočil z okna

Krátko po tomto čine ho zadržali. Bohuslav skončil na policajnom oddelení na Osvetovej ulici. Počas vypočúvania vyskočil z okna. Obvineného následne previezli do nemocnice a okolnosti tohto incidentu preveruje inšpekcia. Sudca rozhodol, že bude stíhaný vo väzbe. Obvineného už previezli do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne a následne ho obvinili z ďalších prepadov a ich počet sa vyšplhal na šesť. Pribudlo obvinenie za októbrovú lúpež na Poludníkovej ulici.

Jeho obeťou sa vtedy stala 72-ročná žena. Dôchodkyňa po útoku spadla na zem, lupič po zápase ušiel s jej kabelkou, v ktorej mala peniaze, osobné veci a doklady. Spôsobil jej zhruba 250-eurovú škodu. Na Martinčekovej ulici 30. decembra zase olúpil 70-ročnú ženu. Obral ju o kabelku, prepadnutá žena utrpela ľahké zranenia.
Za tieto činy mu hrozí trest na sedem až dvanásť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok