Obvinili muža, ktorý prepadával dôchodkyne a vyskočil z okna polície

TA3 TASR
10.1.2017 09:53

Bohuslava, ktorý sa zrejme špecializoval na lúpežné prepadnutia dôchodkýň v Bratislave a ktorý po zadržaní vyskočil z druhého okna polície v Ružinove, obvinili z ďalších činov.

Obvinili muža, ktorý prepadával dôchodkyne a vyskočil z okna polície
KR PZ Bratislava

Obeťami boli starší ľudia

Policajti objasnili ďalšie dva prípady lúpežných prepadnutí, ktorých obeťami boli na území hlavného mesta prevažne občania vyššieho veku. Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil zo zločinov lúpeže 40-ročného Bohuslava D. z Bratislavy, informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"V prvom prípade mal dňa 7. 10. 2016 krátko pred 14.00 h v blízkosti vstupu do jedného z bytových domov na Poludníkovej ulici napadnúť poškodenú 72-ročnú ženu, ktorá následkom toho spadla na chodník. Tam s ňou zápasil o jej kabelku a igelitovú tašku, ktorú poškodená držala v ruke, pričom pri zápasení sa kabelka poškodila. To menovaný využil a kabelku s obsahom koženej peňaženky, finančnej hotovosti, osobných dokladov a mobilných telefónov odcudzil a z miesta utiekol," uviedol Szeiff. Obvinený tak mal poškodenej žene spôsobiť škodu vo výške približne 250 eur, lúpež sa podľa polície zaobišla bez zranení.

Lupičovi hrozí až 12 rokov

Druhý prípad sa stal 30. 12. 2016 v čase okolo 15.30 h na Martinčekovej ulici. "Na chodníku medzi vchodmi do domov menovaný zozadu sotil poškodenú 70-ročnú ženu, ktorá spadla na zem. Za použitia značnej sily jej následne kabelku s obsahom osobných dokladov a finančnej hotovosti vytrhol a z miesta utiekol. Poškodená žena utrpela týmto konaním ľahké zranenia," vysvetlil Szeiff.

Za uvedené konanie v prípade preukázania viny hrozí mužovi v súlade so zákonom trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Bohuslav sa po zadržaní podľa medializovaných informácii sťažoval, že sa mu zle dýcha a prišiel k oknu na druhom poschodí polície v bratislavskom Ružinove. Napriek snahe policajtov sa mu z neho podarilo vyskočiť a utrpel viaceré zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok