Kňažko popísal policajtom, ako vo svojom dome postrelil lupiča

TA3 TASR
12.1.2017 12:41

Bývalý politik a herec Milan Kňažko vo svojom dome nadránom prekvapil lupiča. Zachoval však duchaprítomnosť a muža poranil do nôh. Deň po incidente bol o prípade, o ktorom zatiaľ nechcel príliš hovoriť, vypovedať na polícii.

Kňažko popísal policajtom, ako vo svojom dome postrelil lupiča
SITA/Google Earth

Brániť sa zrejme mohol

Kňažko bol v súvislosti s postrelením lupiča v jeho dome vypovedať na polícii - na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru Bratislava 1. „Vypovedal v postavení svedka a poškodeného. Polícia koná priebežne,“ potvrdil to splnomocnený zástupca poškodeného Kňažka - Peter Vačok - bývalý vyšetrovateľ a v súčasnosti obhajca. Podľa viacerých odborníkom na trestné právo by sa mal na Kňažka vzťahovať aj paragraf 26 Trestného zákona.

V ňom sa píše, že "použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom. Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene zotrvá a nejde o nutnú obranu. To neplatí, ak bola pritom inému úmyselne spôsobená smrť".

Postavil sa zlodejovi

Do domu Milana Kňažka sa dostal lupič. Potvrdil to 11. januára Kňažko. Herec sa mal postaviť lupičovi so zbraňou v ruke a dokonca ho postreliť. Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby uviedol, že na žiadosť polície mali v stredu o 1.34 h výjazd na Havlíčkovu ulicu v Bratislave.

Vyšetrovanie udalosti na Havlíčkovej ulici potvrdila aj polícia. "Dnes v nočných hodinách sme prijali oznámenie o vlámaní sa do jedného z rodinných domov v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok