Zomrela princezná Leia z Hviezdnych vojen, herečka Carrie Fisherová

TA3 ČTK TASR
27.12.2016 19:22

Vo veku šesťdesiatich rokov zomrela americká herečka Carrie Fisherová, ktorá sa preslávila rolou princeznej Leie v kultovej filmovej sci-fi sérii Hviezdne vojny. S odvolaním sa na hovorcu rodiny to uviedol americký časopis People.

Následky masívneho infarktu

Fisherová v piatok utrpela počas letu z Londýna do Los Angeles infarkt. "S hlbokým zármutkom Billie Lourdová potvrdzuje, že jej milovaná matka Carrie Fisherová dnes ráno o 8:55 (17:55 SEČ) zomrela," uviedol hovorca rodiny Simon Halls v krátkom vyhlásení.

Herečka Carrie Fisherová skonala v nemocnici v Los Angeles, ktorej personál bojoval o jej život od hospitalizácie po masívnom infarkte. Ten utrpela v piatok 23. decembra na palube lietadla.

Herečke sa srdce zastavilo pätnásť minút pred pristátím lietadla, informoval v noci na Štedrý deň portál TMZ. Na palube bol medzi pasažiermi aj zdravotník, ktorý jej poskytol prvú pomoc. Po pristátí lietadla v piatok večer nášho času ju začali oživovať záchranári, ktorí jej pulz nahmatali až po pätnástich minútach. Následne ju previezli do nemocnice.

s-dcerou_0a000002-b5d9-4941.jpg

Spisovateľka a filmová hviezda

Carrie Fisherová sa v ostatnom čase venovala písaniu kníh. Infarkt ju postihol počas letu z Londýna, kde končila turné propagujúce jej knižnú novinku.

V Hviezdnych vojnách si zahrala po boku Harrisona Forda a Marka Hamilla. Minulý rok sa objavila aj v siedmej epizóde Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza. Nedávno skončila nakrúcanie ôsmej epizódy, ktorá má byť v kinách uvedená budúci rok. Dcéra niekdajšej hollywoodskej hviezdy strieborného plátna Debbie Reynoldsovej (84) a speváka Eddieho Fishera (1928-2010) si zahrala aj v ďalších známych filmoch ako napríklad Blues Brothers alebo Harry a Sally.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok