Svet hudby prišiel o Georga Michaela, zomrel vo veku 53 rokov

TA3 BBC TASR ČTK
26.12.2016 00:28

Spevák George Michael zomrel vo veku 53 rokov na zlyhanie srdca. Spevák, ktorý začal svoju kariéru so skupinou Wham! a neskôr pokračoval ako sólový umelec, "zomrel pokojne vo svojom dome".

Množstvo zdravotných problémov

Michael, ktorý po svete predal viac ako 100 miliónov albumov, mal v posledných rokoch množstvo zdravotných problémov, bol niekoľkokrát hospitalizovaný, bojoval so závislosťami od omamných látok. V roku 2011 strávil niekoľko týždňov v rakúskej nemocnici s vážnym zápalom pľúc. Ochorel vtedy uprostred svojho európskeho turné a dokonca upadol do kómy.

V roku 2013 bol hospitalizovaný, keď vypadol na anglickej diaľnici z idúceho auta. Pre bližšie nespresnené problémy bol hospitalizovaný aj v máji 2014. Autora hitov ako Wake Me Up Before You Go Go alebo Last Christmas, preslávili ale aj škandály spojené s užívaním drog. V roku 2010 ho súd poslal na osem týždňov do väzenia za riadenie pod vplyvom drog, prechovávanie marihuany a spôsobenie dopravnej nehody, keď narazil so svojím automobilom do obchodu v Londýne.

Skvelý hlas napriek všetkému

"S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George pokojne zomrel doma počas vianočných sviatkoch. Rodina si želá, aby sa rešpektovalo jej súkromie v tejto ťažkej chvíli. Zatiaľ nebude žiadny ďalší komentár," uviedlo vo vyhlásení hudobné vydavateľstvo.

George Michael bol obdarený výnimočne dobrým vzhľadom a nádherným hlasom. Napriek tomu, že v posledných rokoch zápasil s mnohými problémami a so závislosťami, hlas mal stále vynikajúci a zdalo sa, že jeho rozsah takmer nemá hranice - hoci s jeho výstredným, nevyspytateľným správaním to bolo horšie.

Hudobník bol pre opačné pohlavie príťažlivý. O jeho sexuálnej orientácii však fanúšikovia dlho nevedeli. Až do roku 1998, keď ho zatkli za necudné správanie na verejných toaletách v Los Angeles, kde ho spozoroval tajný policajt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok