Rowlingová pracuje na dvoch knihách, detaily o nich tají

SITA TA3 ČTK
22.12.2016 16:56

Autorka ságy o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová oznámila, že pracuje na ďalších dvoch knihách. Jednu z nich píše pod pseudonymom Robert Galbraith, druhú pod vlastným menom. Uviedla to na svojom twitterovom účte.

Rowlingová pracuje na dvoch knihách, detaily o nich tají
SITA/AP youtube/Continental film

Podrobnosti neprezradila

Na smršť otázok, ktorá nasledovala po zverejnení tweetu, Rowlingová reagovala iba vyhlásením, že nepíše pokračovanie románu o čarodejníkovi Newtovi Scamanderovi, hrdinovi knihy Fantastické zvery a ich výskyt. Viac o chystaných knihách neprezradila, špekuluje sa však, že nový román bude hovoriť o Harrym Potterovi.

Hoci Rowlingová v roku 2007 uviedla, že Harry Potter a Dary smrti bude záverečným dielom ságy o čarodejníckom učňovi, nedokáže sa podľa denníka The Guardian autorka s okuliarnatým chlapcom rozlúčiť. V roku 2015 vydala dvojdielnou divadelnú hru Harry Potter a prekliate dieťa, ktorú označila za "ôsmeho Harryho Pottera". Hlavným protagonistom hry, ktorá sa vypredala pár hodín po tom, čo išli vstupenky do predaja, je Harryho syn Albus.

Nevie sa s ním rozlúčiť?

Okrem prekliateho dieťaťa bol tento rok uvedený aj film Fantastické zvery a ich výskyt, natočený podľa knižnej predlohy. Rowlingovej však žiadna kniha nevyšla už od októbra 2015, kedy pod pseudonymom Robert Galbraith vydala tretie pokračovanie knižnej série o Cormoranovi Strikeovi.

Kedy môžu fanúšikovia počítať s vydaním kníh, Rowlingová nespresnila. "V súčasnej dobe nie sú detailné informácie ohľadom obsahu alebo dátumu vydania budúcich kníh," okomentoval aktuálny stav jej hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok