Hermionu z Harryho Pottera stvárni černoška, Rowlingová je s obsadením spokojná

SITA
21.12.2015 15:23

Britská spisovateľka J. K. Rowlingová je spokojná s hereckým obsadením Angličanky Nomy Dumezweni, ktorá má stvárniť Hermionu Granger v pripravovanej divadelnej hre o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child.

Hermionu z Harryho Pottera stvárni černoška, Rowlingová je s obsadením spokojná
SITA/AP

Pleť nebola nikdy špecifikovaná

Herečka má na rozdiel od filmovej protagonistky Emmy Watson čiernu pleť. To podnietilo reakciu fanúšika, ktorý sa prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, spýtal na názor autorky čarodejníckych príbehov.

"Hnedé oči, kučeravé vlasy a veľmi múdra. Biela pleť nebola nikdy špecifikovaná. Rowlingová miluje čiernu Hermionu," odpísala na otázku spisovateľka. Okrem Dumezweni sa v hlavných úlohách predstavia Jamie Parker ako Harry Potter a Paul Thornley, ktorý stvárni Rona Weasleyho.

Thornley sa pritom podobne ako jeho herecká kolegyňa vymyká výzoru filmového Rona, ktorého si zahral Rupert Grint. Nemá totiž ryšavé vlasy. Známa autorka sa napriek tomu vyjadrila, že sa nemôže dočkať toho, ako trojicu čarodejníkov stvárnia spomínaní herci.

Harryho syn

Pripravovaná divadelná hra bude pokračovaním pôvodného príbehu o čarodejníckom učňovi. Vyplýva to zo synopsy, ktorú zverejnili tvorcovia inscenácie. Ako prezradili, príbeh novinky sa bude odohrávať 19 rokov po udalostiach poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou bude Harryho syn Albus Severus.

Dvojdielne predstavenie, na ktorom sa s J. K. Rowlingovou podieľajú aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany, uvedú na budúci rok v lete v Palace Theatre na londýnskom West Ende. Obsadenie bude tvoriť viac ako tridsať hercov a herečiek.

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowlingová v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowlingová na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.

99988_0a000002-7a53-f502.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok