V Austrálii lákajú turistov na odvážne fotografie s veľkým žralokom

TA3 ČTK
20.11.2016 11:53

Hlava v potápačských okuliaroch a kúsok za ňou zuby žraloka bieleho. Tak vyzerajú fotografie, ktorými sa chvália turisti, ktorí navštívili austrálske mesto Port Lincoln.

V Austrálii lákajú turistov na odvážne fotografie s veľkým žralokom
SITA/Robert Snow/OCEARCH via AP

Fotku si odnesú štastlivci

Miestna spoločnosť ponúka záujemcom možnosť potopiť sa v drôtenej klietke a zaplávať si v bezprostrednej blízkosti žralokov. Na pamiatku si niektorí šťastlivci môžu odniesť selfie s obávaným morským predátorom, píše web news.com.au.

"Vidíte našich hostí aj zamestnancov, ako sa fotia s veľkým bielym žralokom," opísala fotografie Nicol Wrightová, marketingová manažérka spoločnosti. "Je veľmi ťažké takú fotku urobiť. Oveľa ťažšie, ako sa môže zdať. Ale keď sa to podarí, tak je to veľmi dobrá snímka," uviedla.

Záujemcovia o žraločie selfie nastúpia na palubu lode, s ktorou doplávajú na miesto, kam posádka láka žraloky na návnadu. S potápačským vybavením sa potom ponorí do mora. Pred čeľusťami žralokov odvážlivcov chráni železná klietka. V relatívnom bezpečí sa potom ľudia fotia vo chvíli, keď sa blížia žraloky. Niekedy sú ich hlavy vzdialené na dosah ruky aj bližšie. Na niektorých fotografiách sa dokonca zdá, ako keby potápač vystrčil hlavu mimo klietky.

Hrozivý zážitok

Wrightová dodala, že rovnako dobre ako podvodné fotoaparáty fungujú aj GoPro kamery. Verejne dostupné videá dokazujú, že ponor za žralokmi môže byť skutočne hrozivý zážitok.

Klietka s ľuďmi v zvieratách budí zvedavosť a často do nej vrážajú a snažia sa dostať dovnútra. O to prekvapivejšie je, že žraločie selfie si zaobstarávajú aj deti.Organizátori výprav za žralokmi však na svojom webe potenciálnych zákazníkov upokojujú. "Máme za sebou 25 rokov skúseností. S nami ste v dobrých rukách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok