Pastvina sa prepadla. Kravy po zemetrasení uviazli na ostrovčeku

TA3 TASR
14.11.2016 13:25

Neuveriteľný pohľad sa naskytol na Novom Zélande, ktorý sa spamätáva zo silného víkendového zemetrasenia. Niekoľko kráv otrasy zastihli na pastvine, ktorá sa celá prepadla. Zvieratá zostali uväznené na bizarnom ostrovčeku.

Pastvina sa prepadla. Kravy po zemetrasení uviazli na ostrovčeku
SITA/AP

Dvojicu kráv s teliatkom zachytila pri meste Kaikoura na novozélandskom Južnom ostrove kamera miestnej televízie NewsHub. Ich osud je nejasný. Nevie sa, komu patrili ani či majiteľ zapracoval na ich záchrane.

Južný ostrov zasiahlo po hlavnom víkendovom zemetrasení nové zemetrasenie s magnitúdou 6,2. Došlo k nemu niekoľko hodín po tom, ako si silnejšie zemetrasenie vyžiadalo dve obete na životoch a spôsobilo škody na budovách a infraštruktúre na východnom pobreží ostrova.

Najnovšie otrasy, ktorých magnitúda bola pôvodne stanovená na 6,8, nastali popoludní miestneho času v hĺbke desať kilometrov a približne 120 kilometrov severovýchodne od mesta Christchurch.

Polícia oznámila, že jeden človek zahynul pri zrútení domu v mestečku Kaikoura a ďalší zomrel v dôsledku zdravotných komplikácií v neďalekom lyžiarskom stredisku Mount Lyford, severne od Christchurchu.

Najhoršie je postihnuté východné pobrežie Južného ostrova. Rozsiahly zosuv pôdy zničil časť štátnej cesty na pobreží neďaleko Kaikoury. Viacero miest blízko epicentra, vrátane Kaikoury a Waiau, sa ocitli odrezané od sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok