V Kanade skolaboval imigračný web, dôvodom je Trump

TA3 TASR ČTK
9.11.2016 07:18

Hlavný kanadský imigračný server skolaboval. Výpadok nastal v čase, keď sa na základe prvých odhadov výsledkov do vedenia v amerických prezidentských voľbách dostal republikánsky kandidát Donald Trump.

V Kanade skolaboval imigračný web, dôvodom je Trump
SITA/AP

Nezvládla silný nápor

Oficiálna webová stránka o imigrácii do Kanady – Citizenship and Immigration Canada – sa zosypala, údajne následkom silného náporu návštevníkov. Slovné spojenie "Ako sa presťahovať do Kanady" bolo v posledných mesiacoch jedným z najvyhľadávanejších v Google. Počet vyhľadávaní tejto témy prudko vzrástol, keď bolo jasné, že za Republikánsku stranu bude kandidovať Donald Trump.

"Vyhľadávanie slov 'presťahovanie do Kanady' dosiahlo najvyšší bod od roku 2004," zverejnila na svojom twitterovom konte služba Google Trends, ktorá poskytuje štatistiky a analýzy vyhľadávaných slov.

Američania sa vyhrážajú

V roku 2004, keď sa prezidentom po druhý raz stal George W. Bush, sa Američania o túto možnosť zaujímali tiež. Po zvolení Baracka Obamu v rokoch 2008 a 2012 ľudia tieto informácie vyhľadávali minimálne. Teraz je "presťahovanie do Kanady" vyhľadávané viac než dvakrát častejšie než v roku 2004.

"Zdá sa, že každé štyri roky sa Američania vyhrážajú, že sa presťahujú do Kanady, ak nevyhrá ich kandidát na prezidenta. Ale s dvoma z najnepopulárnejších kandidátov v histórii môže byť rok 2016 tým, keď to niektorí naozaj urobia," uviedla pár dní pred voľbami rozhlasová stanica NPR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok