Trump si popri hlasovaní kúpil koláč, Clintonovej muž žartoval o praxi

TA3 SITA TASR
8.11.2016 19:04

Obaja favoriti na úrad amerického prezidenta, Hillary Clintonová aj Donald Trump, už odhlasovali aj so svojimi polovičkami. Realitný magnát v Manhattane, kde býva, Clintonová neďaleko od neho - v domovskej newyorskej obci Chappaqua.

Trump v základnej škole

Trump odovzdal svoj hlas neďaleko svojho bydliska v newyorskom obvode Manhattan. Pri návšteve volebnej miestnosti, ktorá sa nachádzala v priestoroch miestnej základnej školy, ho sprevádzala manželka Melania Trumpová.

Manželia prišli v limuzíne s ochrankou a zablokovali dopravu pred vstupom do budovy. Trump sa po odovzdaní svojho hlasu krátko pred 11.00 h miestneho času pozdravil s prítomnými a kúpou koláča od prítomného dieťaťa finančne podporil dobročinnú zbierku.     

Trump bol oblečený v klasickom obleku s výrazne modrou kravatou. Na otázku médií, ako by zhodnotil priebeh volieb a doterajšie prvé výsledky, odpovedal: "Veľmi dobre, všetko je veľmi dobré. Je to jednoducho veľmi dobré, všeobecne povedané."

Svojim voličom na záver pripomenul ťažisko svojho volebného programu: "Vráťme Amerike jej veľkosť. Všetko je to o tom." V tej istej volebnej miestnosti, kde neskôr hlasoval republikánsky kandidát na prezidenta, protestovali dopoludnia miestneho času proti Trumpovi dve polonahé ženy. Realitný magnát bude na výsledky volieb čakať hoteli Hilton na Manhattane.

Na výsledky sa spoliehajú mnohí

Clintonová odovzdala svoj hlas vo svojej domovskej obci Chappaqua, štát New York. Pri návšteve volebnej miestnosti ju sprevádzal jej manžel a bývalý 42. americký prezident Bill Clinton.     

Manželia odovzdali svoje hlasy krátko pred 08.00 h miestneho času. Po východe z volebnej miestnosti pozdravili svojich priaznivcov čakajúcich pred budovou. Hillary Clintonová podľa vlastných slov cítila pri hlasovaní veľkú pokoru, pretože, ako povedala, "na výsledky týchto volieb sa spolieha toľko ľudí".

Bill Clinton zasa vtipkoval, že sa "po 15 rokoch praxe" nevie dočkať toho, keď bude manželom političky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok