New York zažíva najväčšie bezpečnostné opatrenia v histórii volieb

TA3 TASR ČTK
8.11.2016 14:00

V New Yorku prebiehajú najväčšie bezpečnostné opatrenia v histórii amerických prezidentských volieb. V jeho uliciach bude viac ako 5 tisíc policajtov. Po prvý raz od roku 1944 budú výsledky volieb v tomto meste sledovať obaja prezidentskí kandidáti.

"Vieme, že celý svet sa díva na New York," vyhlásil na tlačovej konferencii primátor mesta Bill de Blasia. "Máme záväzky nielen k obyvateľom mesta, ale k celej krajine, aby sme zaistili, že volebný deň a obzvlášť volebná noc sa odohrajú hladko a bez komplikácií," dodal.

Pre New York to bude prvýkrát od roku 1944, keď tu deň volieb strávia kandidáti oboch hlavných amerických politických strán. Clintonová bude výsledky hlasovania sledovať v kongresovom stredisku na Manhattane, zatiaľ čo Trump si za svoju centrálu zvolil hotel Hilton v manhattanskom Midtowne, ktorý je najväčším hotelom v meste. V okolí hotela aj kongresového strediska sú rozsiahle dopravné uzávierky.

Prísne bezpečnostné opatrenia v meste platia už od minulého týždňa, keď tajné služby varovali pred možným útokom teroristickej siete al-Kájda. Podobnú výstrahu vydali úrady aj v Texase a Virgínii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok