Žilina deklasovala Trnavu a udržala si náskok

TA3 TASR
6.11.2016 20:32

V nedeľňajšom šlágri 15. kola futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 utrpel Spartak Trnava debakel 0:7 na ihrisku MŠK Žilina, ktorý si na čele tabuľky udržal sedembodový náskok pred Podbrezovou.

Žilina deklasovala Trnavu a udržala si náskok
SITA/Milo Fabian

Duel v sychravom počasí

Šláger kola ozdobila ešte pred úvodným výkopom "pyrošou" zo sektoru domácich ultras, v sektore hostí sa zišlo tiež niekoľko stoviek fanúšikov, takže duel mal napriek dažďu a sychravému počasiu skvelú atmosféru. V 4. min. ju mohol vylepšiť gól kapitána domácich Škvarku, ktorý však rozhodcovia pre ofsajd neuznali. "Šošoni" si však všetko vynahradili o päť minút neskôr, keď Diaz krásnym lobom našiel Káčera, a ten nedal Jakubechovi šancu. Žilinčania boli iniciatívnejší, loptu mali pod kontrolou a neustále hrozili nebezpečnými akciami. V 24. min. dobre namieril tesne spoza 16-tky Otubanjo, ale jeho oblúčik skončil len tesne nad ľavou spojnicou brány Trnavy.

V závere prvej polhodiny ostal po súboji v 16-tke ležať Otubanjo, ktorý si poranil ľavú nohu a nahradil ho Haskič. Hostia to skúšali iba strelami z diaľky, ako Halilovič v 37. min., ale s týmito pokusmi Volešák nemal veľa práce. V 39. min. prišla ďalšia gólová akcia domácich, Haskič prihral pätičkou naľavo Hlohovskému, ktorý umiestnenou krížnou strelou prekonal Jakubecha. V poslednej minúte polčasu sa "šošoni" tešili aj do tretice, keď Hlohovský oplatil Haskičovi prihrávku a bosniansky útočník z hranice penaltového bodu sám zoči-voči trnavskému gólmanovi nezaváhal.

Čisté konto

Druhý polčas otvorila gólová šanca Slobodu, ktorého pokus z malého vápna musel Volešák vytlačiť nad bránu. Po rohu hostí sa však domáci dostali do protiútoku, Škvarka ako na podnose prihral Hlohovskému, ktorý svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 4:0. Ubehlo len pár minút a Žilinčania opäť zvýšili náskok. Škvarka sa obtočil okolo jedného z protihráčov a nádhernou strelou z 22 metrov trafil k ľavej žrdi. V 64. min. mohol Škvarka opäť zvýšiť, po pekne načasovanej prihrávke od Káčera, tentoraz však jeho strelu vychytal Jakubech. Domáci si zápas užívali a nedovoľovali hosťom myslieť ani na čestný úspech.

V 72. min. nádeje Trnavy úplne pochoval faulom na Vavra Sloboda, ktorý po druhej žltej karte putoval predčasne z ihriska. Presilovku domáci takmer okamžite využili, keď Mabouka z pravej strany odcentroval na zadnú žrď a Haskič hlavou po druhý raz v dueli skóroval. Ani to nebolo ešte z gólov všetko, v 84. min. sa dostal striedajúci Jánošík pri ľavej žrdi k lopte a bez váhania ju poslal do siete. Hostia sa po zlej rozohrávke Volešáka v 89. min. dostali Halilovičom do veľkej šance, ale gólman Žiliny svoju chybu napravil a udržal si čisté konto v zápase, v ktorom Žilina deklasovala Trnavu 7:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok