Slovan zdolal Dunajskú Stredu a vyhral piaty zápas za sebou

TA3 TASR
6.11.2016 17:38

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 15. kola Fortuna ligy nad DAC Dunajská Streda 1:0. Jediný gól stretnutia strelil v 82. minúte striedajúci Tamás Priskin. Slovan vyhral piaty zápas za sebou a v tabuľke si poistil tretie miesto. Dunajská Streda zostala na predposlednej 11. priečke.

Slovan zdolal Dunajskú Stredu a vyhral piaty zápas za sebou
SITA/Marek Mrviš

V upršanom počasí

Slovan nastúpil s úmyslom predĺžiť sériu štyroch víťazstiev a zároveň chcel stiahnuť manko na druhú Podbrezovú. Tréner Vukomanovič poslal na trávnik identickú zostavu ako v minulotýždňovom stretnutí proti Podbrezovej. Dunajská Streda zastavila šnúru neúspechov triumfom v Myjave a na Pasienkoch chcela bodovať.

V upršanom veternom počasí sa Slovan od úvodu tlačil dopredu, chýbala mu však presnejšia finálna fáza. Prvú šancu mal Čavrič, ktorý sa dostal k odrazenej lopte, ale Kwin jeho strelecký pokus z dobrej pozície zblokoval. Následne neuspeli ani Soumah a Oršula. Belasí naďalej dobýjali obranný val súpera, defenzíva DAC však stála na pevných nohách.

Po polhodine hry sa už domáci tešili, keď spoluprácu dvojice de Kamps - Čavrič zakončil Soumah, ale rozhodca Glova gól pre postavenie mimo hry neuznal. Tlak Slovana v závere prvého polčasu gradoval. Gól do šatne mohol streliť Kubík, keď prešprintoval polovicu ihriska a po samostatnej akcii vypálil len do pripraveného Slávika.

Kľúčová zmena v hre

Po zmene strán sa v ofenzívnej činnosti osmelili aj hostia a viackrát pohrozili akciami po krídlach. Kombinačná hra však na ťažkom teréne robila problémy obom mužstvám a podľa toho vyzeralo aj dianie na trávniku. Po hodine hry kouč Vukomanovič posilnil domácu ofenzívu, keď poslal do hry Priskina a to sa neskôr ukázalo ako kľúčová zmena.

V 71. minúte de Kamps vysunul Soumaha a jeho strela z hranice šestnástky len tesne minula bránu DAC. Slovanisti sa dočkali desať minút pred záverečným hvizdom. Soumah narysoval kolmicu na Priskina a maďarský reprezentant obstrelil Slávika - 1:0. Slovan si v závere tesný triumf postrážil a predĺžil víťaznú sériu na päť zápasov.

Fortuna liga - 15. kolo:
ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 82. Priskin. ŽK: Kotula - Ljubičič, Štepanovský, Huk, Slávik. Rozhodoval: Glova, 806 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok