Kriminálnici si vedia zabezpečiť aj vznesenie obvinení, reaguje Lipšic

TA3 TASR
18.10.2016 14:38

Od leta som často hovoril, že protiúder príde pomerne rýchlo. Takto reagoval bývalý poslanec Daniel Lipšic na informáciu, že NAKA ho spolu s exposlancom Gáborom Grendelom obvinila pre to, že mali vyzradiť informácie o bankových účtoch kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera.

Vychádzajú z medializovaných informácií

"Žijeme v krajine, kde oligarchovia a kriminálnici vedia zabezpečiť zametenie vecí pod koberec ale aj vznesenie obvinení," uviedol na tlačovej besede exminister vnútra a bývalý poslanec Daniel Lipšic. Tvrdí, že za medializovanými informáciami o vznesení obvinenia voči jeho osobe a voči poslancovi NR SR Gáborovi Grendelovi je snaha kriminalizovať opozíciu. Samotné uznesenie im však doručené nebolo a tak vychádzajú len z informácií z médií. Na brífingu to uviedli Daniel Lipšic a Gábor Grendel.

"Pred štyrmi rokmi boli podané dve trestné oznámenia, ktoré sa týkali môjho pôsobenia na ministerstve vnútra a vyšetrovania kauzy Gorila, jedno podala Penta a druhé Kočner," dodal

Národná kriminálna agentúra podľa neho začala trestné konanie pod dvoma spisovými značkami. "Vzniesli nám obvinenia, týkajúce sa pravdepodobne trestného oznámenia Kočnera. Týka sa to Privatbanky, že nenahlasovala neobvyklé finančné operácie," doplnil Lipšic. Lipšic aj Grendel však viackrát zdôraznili, že uznesenie o vznesení obvinenia im ešte doručené nebolo a vychádzajú z medializovaných informácií.

Neobvyklé bankové operácie

Exminister vnútra v tejto veci poskytol k nahliadnutiu aj rozsudok Okresného súdu Bratislava I. Súd v prvostupňovom konaní zamietol civilnú žalobu Privatbanky, a. s., na Ministerstvo vnútra a Daniela Lipšica. Privatbanka sa v žalobe domáhala ochrany dobrej povesti.

"Nič nezačína, ani nič nekončí, myslím si, že sa ešte, žiaľ, máme na čo tešiť. Predstavitelia vládnej koalície sa chcú vyhnúť zodpovednosti za činy, ktoré v posledných rokoch napáchali a stále páchajú," doplnil Lipšic.

Informáciu o vznesení obvinenia priniesol portál aktuality.sk. Má sa týkať roku 2012, obdobia, kedyLipšic ešte tesne po parlamentných voľbách zastával post ministra vnútra. Spolu s Grendelom mali novinárov informovať o neobvyklých bankových operáciách podnikateľa Mariána Kočnera a Privatbanky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok