Obvinili Lipšica s Grendelom. Mali vyzradiť informácie o Kočnerovi

TA3 TASR
18.10.2016 10:19

Národná kriminálna agentúra podľa medializovaných informácií obvinila bývalého poslanca Daniela Lipšica a jeho niekdajšieho šéfa tlačového odboru Gábora Grendela z trestného činu. Dôvodom malo byť to, že pred niekoľkými rokmi sprístupnili informácie o bankových účtoch podnikateľa Mariána Kočnera.

Stíhanie mala začať NAKA

Daniel Lipšic a Gábor Grendel podľa Aktualít údajne čelia obvineniu. Lipšicovo obvinenie sa má týkať skutkov z minulosti, trestné stíhanie v tomto prípade mala začať Národná kriminálna agentúra. Exminister vnútra má podľa portálu čeliť obvineniam z ohovárania a zneužívania právomocí verejného činiteľa.

"Okresná prokuratúra Bratislava III doposiaľ nedisponuje informáciou, že by Danielovi L. bolo v inkriminovanej veci vznesené obvinenie," uviedol pre Aktuality.sk hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek. Lipšic mal informáciu o tom, že obvinenie im malo byť vznesené, v piatok, zatiaľ ho však nemá doručené.

Bude reagovať tlačovkou

Obvinenie zo zneužívania právomocí verejného činiteľa má podľa portálu siahať do roku 2012 do obdobia, kedy Lipšic ešte tesne po parlamentných voľbách zastával post ministra vnútra. Finančná polícia vtedy druhý raz kontrolovala banku Penty – Privat banku. Tá podala na generálnu prokuratúru trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania právomocí verejného činiteľa.

"Lipšic krátko na to na tlačovej besede naznačil, že banke môže hroziť strata licencie. Aj druhá kontrola finančnej polície podľa jeho vtedajších vyjadrení mala zistiť porušenia zákona o boji proti praniu špinavých peňazí. Porušenie sa malo týkať pohybov na dvoch účtoch. Médiá vtedy informovali, že transakcie sa mali týkať účtu, ktorý mal v Privatbanke kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. Vratka dane v druhom prípade sa zasa mala týkať jeho firmy," informujú Aktuality.

Kontroverzný podnikateľ podľa Denníka N avizoval, že v stredu usporiada tlačovú konferenciu s názvom "Gilotína Mariána Kočnera".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok