Ľudia v Nemecku skandovali na párty rasistické heslá. Je to nepriateľné a nechutné, reaguje Scholz

24.5.2024 18:48

V Nemecku vyvolalo pobúrenie virálne video, na ktorom účastníci párty na dovolenkovom ostrove Sylt skandujú rasistické heslá. Nemecký kancelár Olaf Scholz v piatok označil video za "nechutné", informuje o tom agentúra AFP.

Nemecko sprísni kontroly na hraniciach a zintenzívni náhodné pátrania, vyhlásil Scholz
Foto: TASR/AP

Hajlovanie a rasizmus

Na záberoch, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, skanduje skupina mladých ľudí na terase baru "Nemecko pre Nemcov, cudzinci preč" v rytme piesne L'amour toujours od talianskeho interpreta Gigiho D'Agostina, ktorá hrala v pozadí.

Na záberoch je možné vidieť, ako jeden z mladíkov imituje hajlovanie.

"Takéto heslá sú nechutné. Sú neprijateľné," napísal Scholz v príspevku na sociálnej sieti X.

Video natočili cez víkend v nočnom klube zvanom Pony v obci Kampen. Polícia informovala, že incident vyšetruje.

Populárnu párty pieseň L'amour toujours si v Nemecku v posledných mesiacoch pravidelne privlastňujú pravicoví extrémisti, píše AFP.

Rasizmus a diskriminácia

Bar, v ktorom bolo video natočené, na sociálnych sieťach uviedol, že je "šokovaný takýmto nechutným správaním". "Dištancujeme sa od všetkých foriem rasizmu a diskriminácie," píše sa v stanovisku.

Manažér podniku v rozhovore pre televíziu Die Welt povedal, že päť podozrivých identifikovali a vykázali z priestorov baru. Dodal, že jeho klub už nebude hrať skladbu L'amour toujours a podobné opatrenie odporučil aj ostatným barom.

Podľa nemeckého denníka Bild stáli vstupenky na párty v klube Pony 150 eur. Denník zverejnil aj fotografie, na ktorých pred podnikom stálo niekoľko áut značky Porsche.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok