Za Česko kandidujú do europarlamentu mimozemšťania. My máme nadhľad a zastavíme vojnu, tvrdí líder bizarného hnutia

Za Českú republiku kandiduje do europarlamentu netradičné hnutie. Ano, lepší EU s mimozemšťany sa prezentujú na verejnosti v kostýmoch mimozemšťanov, no tvrdia, že berú voľby vážne.

Ano lepší EU s mimozemšťany
Foto: YouTube/ Tomáš Franěk

Líder kandidátky Tomáš Franěk vystúpil v diskusii na ČT24. V zelenom kostýme mimozemšťana upútal pozornosť verejnosti. Na ich oficiálnom webe je aj motto hnutia. “Zatiaľ čo politici sa hádajú sprava doľava, zľava doprava. My Mimozemšťania máme nadhľad. Táto vojna raz skončí a skončí pri rokovacom stole. Ak získame mandáty europoslancov, urobíme všetko pre to, aby to bolo čo najskôr. Zastavíme vojnu a tým aj zbytočnú drahotu. Príďte k voľbám a príďte všetci! Voľte číslo 16. Voľte Mimozemšťanov do Európskeho parlamentu!“

Mimozemšťania majú nadhľad

Franěk ale tvrdí, že v ich prípade nejde o žiadnu recesiu. Ako mimozemšťania vraj “majú nadhľad“. Pre ČT24 povedal, že ich prioritou je zastavenie vojny na Ukrajine, ktorého by chcel docieliť zavedením prímeria a dotlačením vodcov Ruska a Ukrajiny k rokovaciemu stolu. Koniec vojny by podľa neho zároveň ukončil zdražovanie. Ako ďalšie problémy vidí napríklad migráciu do Európskej únie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok