Najprv kontroverzný bilbord, teraz páli vlajky EÚ. Kotleba si vyslúžil trestné oznámenie od člena opozície

ta3/Martin Belej
2.5.2024 17:14

Marian Kotleba na svojej stránke v utorok zverejnil video, na ktorom spolu s ďalšími ľuďmi páli vlajky Európskej únie. Video uverejnil ako súčasť kampane do eurovolieb. Poslanec Miroslav Žiak (SaS) na šéfa kotlebovcov podáva trestné oznámenie.

kotleba
Facebook/Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
Snímka z videa, v ktorom Marian Kotleba páli vlajku EÚ.

Kandidáti do Bruselu

Kandidát na post europoslanca za stranu SaS Miroslav Žiak podáva trestné oznámenie na Mariana Kotlebu. Šéf kotlebovcov sa taktiež snaží dostať na kandidátnej listine do Bruselu ako poslanec. Na situáciu upozornil web tvnoviny.sk.

Kotlebovci na svojej stránke zverejnili video, v ktorom hovoria o "jasnom odkaze" a "žiadnom kompromise" s Európskou úniou. Na konci videa pália vlajky EÚ.

"Už raz bolo v tejto veci rozhodnuté pri inom recidivistovi," napísal k videu Žiak.

Pálenie vlajky EÚ

Vo svojom statuse poslanec SaS poukazuje na prípad z roku 2012. Marián Mišún a Štefan Potocký vtedy spálili vlajku EÚ. Súd uviedol, že išlo o výtržníctvo a udelil im peňažné tresty.

Neskôr však súd rozhodol, že v prípade Mišúna nejde o trestný čin, ale o priestupok. Potocký nezaplatil udelený trest, polícia preto vydala zatykač za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. V roku 2014 odišiel bojovať za stranu proruských separatistov na Donbas, v roku 2022 zomrel na Ukrajine.

Pozrite si archívnu reportáž z 5. 4. 2022 o odsúdení Mariána Kotlebu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok