Dokázala to. Lenka Poláčková zdolala vrchol najvyššej hory sveta. Výstupom si pripísala toto prvenstvo

21.5.2024 09:32

Herečka, moderátorka a športovkyňa Lenka Poláčková zdolala Mount Everest bez kyslíka. Podarilo sa jej to 21.5.2024 o 10:30 nepálskeho času. Úspešný výstup dosiahla len niekoľko dní potom, čo najvyššiu horu sveta zdolala prvá Slovenka Lucia Janičová.

Úspešné Slovenky

Horolezkyňa Lucia Janičová vystúpila na najvyšší vrch sveta v nedeľu 12. mája 2024. Stala sa prvou Slovenkou s týmto úspechom.

Druhou Slovenskou na Mount Evereste sa stala ultratrailová bežkyňa Lenka Poláčková. Prvenstvo si však drží v tom, že je prvou Slovenkou na najvyššej hore sveta, ktorá pri výstupe nepoužívala kyslík. Správu zverejnil jej tím na sociálnej sieti.

"Lenka a Honza dnes dopoludnia spoločne vystúpili na najvyššiu horu sveta - Mt Everest. Lenke sa to navyše podarilo bez použitia pomocného kyslíka! Sprevádzali ich skúsení šerpovia Prakash Sherpa a Sona Sherpa. Tá dôležitejšia časť ich cesty však začína práve teraz. Cesta naspäť do základného tábora bude trvať niekoľko dní. Držte nám všetkým palec. Ozveme sa hneď ako budeme všetci spolu v bezpečí dole v základnom tábore," uviedol tím na Instagrame.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok