Útoky na ruskú infraštruktúru. Ukrajinský dronový útok údajne vykoľajil vlak vo Volgogradskej oblasti

14.5.2024 12:11

Vykoľajenie vlaku vo Volgogradskej oblasti na juhu Ruska spôsobil ukrajinský dronový útok, uviedli v utorok ruské médiá. Informuje agentúra Reuters.

Ukraine_Russia_War327081 (1).jpg
Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ruské železnice v utorok ráno uviedli, že vlak sa vykoľajil v stanici Kotluban v dôsledku "zásahu neautorizovaných osôb". Podľa ruských médií je príčinou dronový útok, o ktorom informoval napríklad populárny kanál Baza na sociálnej sieti Telegram, ktorý je napojený na ruské tajné služby.

Po nehode začala horieť cisterna s naftou a vagóny naložené drevom, uviedla agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Agentúra TASS informovala, že v dôsledku vykoľajenia bolo poškodených asi 300 metrov železničnej trate.

Bez zranení

Ruské železnice už skôr uviedli, že podľa predbežných informácií si nehoda nevyžiadala zranených.

Ukrajinskí predstavitelia incident bezprostredne nekomentovali. Kyjev však v minulosti uviedol, že podniká sabotážne útoky na ruskú železničnú sieť, aby narušil ruskú vojenskú logistiku.

Ukrajina tvrdí, že útoky na ruskú vojenskú, dopravnú a energetickú infraštruktúru podkopávajú ruské vojnové snahy a sú reakciou na nespočetné množstvo smrteľných ruských útokov na ukrajinskú infraštruktúru.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok