VIDEO: Je to panda či prefarbené šteniatko? Čínska zoo otvorila novú výstavu, návštevníci neverili vlastným očiam

Návštevníci čínskej zoo ostali v nemom úžase, keď zbadali nový pandí pavilón. Nešlo však o mláďatá pandy, ale o šteniatka nafarbené na čiernobielo. Informuje o tom portál Sky News.

panda pes
X/ Sara

Čínska zoo Tchaj-čou otvorila novú výstavu 1. mája.

Tí, ktorí sa vybrali do zoologickej záhrady v provincii Ťiang-su, však zistili, že zvieratá sú v skutočnosti šteniatka rasy čau-čau, ktoré boli zafarbené tak, aby pripomínali pandy, píšu Sky News.

Náhrada za skutočné pandy

Návštevníci sa pochopiteľne cítili oklamaní. Pracovník zoo ale tvrdí, že zákazníkov nezavádzali. Na lístkoch bolo napísané "Xiong Mao Quan", čo v doslovnom preklade znamená "pandie psy," uviedol portál Global Times.

"Neúčtujeme si žiadne príplatky. Formulácia, v ktorej sú uvedené psy čau-čau, je správna a presne opisuje, čo sú zač, takže našim návštevníkov neklameme," vyjadril sa pracovník zoo.

Hovorca zoologickej záhrady obhajoval expozíciu pandy. "Ľudia si tiež farbia vlasy,“ povedal. "Prírodné farbivo sa môže použiť na psoch, ak majú dlhú srsť. V zoologickej záhrade nemáme žiadne pandy, preto sme to chceli urobiť," vysvetlil hovorca.

panda pes X/ Sara

Falošné zvieratá v zoo

Nie je to po prvýkrát, čo zoo prezentovala “falošné zvieratá“. V roku 2023 zoologická záhrada v Chang-čou poprela tvrdenia, že niektoré z jej medveďov boli ľudia v kostýmoch. Iné čínske zoo boli obvinené z toho, že sa snažia vydávať psy s farbenou a strihanou srsťou za vlky alebo africké mačky. V roku 2018 zoologická záhrada v Egypte poprela, že namaľovala osly tak, aby vyzerali ako zebry.

Témy: panda Čína zoo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok