Hlas nesúhlasí s nomináciou Harabina, ten reaguje. Je súčasťou najtemnejšieho obdobia súdnictva, hodnotí Plaváková

ta3/TASR
5.5.2024 12:29 , Aktualizované: 5.5.2024 17:27

Hlas nie je stotožnený s prípadnou kandidatúrou Štefana Harabina do súdnej rady, povedal v diskusnej relácii V politike Samuel Migaľ. Podľa Richarda Glücka zo Smeru je Harabin síce rovnakou autoritou ako odvolaný Ján Mazák, no nemal by kandidovať, lebo má politickú minulosť.

Harabina nechcú

Podľa Glücka nie je šťastné, že SNS avizovala Harabinovu nomináciu na kandidáta do súdnej rady prostredníctvom médií. "Konkrétni nominanti by nemali mať podľa mňa politickú minulosť, čiže to je môj názor, že jednoducho Štefan Harabin by nemal byť len z tohto dôvodu nominovaný," uviedol Glück.

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase-SD si k tomu budú musieť sadnúť. Doplnil, že v strane nie sú s prípadnou nomináciou Harabina úplne stotožnení.

Anketa

Myslíte si, že Štefan Harabin by sa mal stať členom Súdnej rady SR?

Určite nie
- %
Určite áno
- %
Nezaujímam sa o túto tému
- %
Celkovo hlasov: 348

Prípadný návrh bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR a exministra spravodlivosti KDH nepodporí. "Súdnictvo by malo byť nezávislé a malo by sa tak aj javiť," dodal Čaučík.

Harabin je podľa Plavákovej predstaviteľom najtemnejšieho obdobia slovenského súdnictva. Považuje tiež za škandalózne, akým spôsobom sa uskutočnilo v parlamente odvolávanie Jána Mazáka a Andreja Majerníka zo súdnej rady.

Harabin reaguje

K slovám členov koalície sa Harabin vyjadril na sociálnej sieti Telegram. "Je pre mňa veľkou cťou, že moje prípadne členstvo v Súdnej rade namietajú Migaľ a Glück," napísal.

"Keď títo dvaja členovia vládnej koalícii sa záhadne boja mojej účasti v Súdnej rade, to znamená len a len to, že chcú takú Súdnu radu, ktorá bude politicky presadzovať dodržiavanie zákona iba voči narušovateľom zo strany opozície, ale nie aj zo strany koalície," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok