Obete sú na oboch stranách. Rusko a Ukrajina hlásia za jeden deň mŕtvych aj zranených civilistov

25.4.2024 21:28

Desať ľudí vo štvrtok zahynulo a ďalšie dve desiatky utrpeli zranenia pri vzdušných úderoch alebo ostreľovaní zo strany Ruska i Ukrajiny. Napísala to agentúra AFP.

rusko ukrajina
TASR/AP

O civilných obetiach počas dňa podľa nej informovali ukrajinské úrady, činitelia dosadení Moskvou na okupovaných územiach aj zástupcov ruského regiónu.

Traja ľudia zahynuli a štyria boli zranení pri ruskom ostreľovaní obce Udačne, ďalší traja ľudia potom zomreli v troch iných obciach v Doneckej oblasti, uviedol šéf tamojšej správy šéf Vadym Filaškin.

Ruský útok na železničnú stanicu v meste Balaklija v Charkovskej oblasti si podľa šéfa správy tohto regiónu Oleha Syněhubova vyžiadal desať zranených.

Obete aj na ruskej strane

Civilné obete hlásia tiež činitelia z územia okupovaných Ruskom. Dvaja ľudia zahynuli pri útoku ukrajinského dronu na obec Novokarlivka v Záporožskej oblasti, uviedol predstaviteľ Moskvou ustanovenej správy v okupovanej časti tohto regiónu Jevhen Balyckyj (rus. Jevgenij Balickij). Na ďalšom mieste - v Tokmaku - podľa neho iný ukrajinský úder zranil troch ľudí.

O dvoch obetiach ostreľovania ukrajinskou armádou informuje tiež predstaviteľ okupačnej správy Chersonskej oblasti Vladimir Saldo.

V ruskej Brjanskej oblasti boli vo štvrtok podľa tamojšieho gubernátora Alexandra Bogomaza pri útoku ukrajinského dronu zranení štyria ľudia, ktorí cestovali v autobuse.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok