Kováčov pohreb bude vo štvrtok, verejnosť sa s ním rozlúči skôr

TA3 TASR
7.10.2016 15:18

Štátny pohreb prvého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča sa uskutoční vo štvrtok 13. októbra. V tento deň bude zároveň od 8.00 do 17.00 h štátny smútok. Verejnosť sa bude môcť s Kováčom rozlúčiť na Bratislavskom hrade deň vopred, teda v stredu. Informoval o tom hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Prvá časť štátneho pohrebu bude na Bratislavskom hrade. Odtiaľ sa smútočný sprievod spolu s rakvou presunie cez Palisády do Prezidentského paláca. Zádušná svätá omša za zosnulého bývalého prezidenta bude v Dóme svätého Martina. Rodina sa s Kováčom rozlúči na súkromnom obrade na Ondrejskom cintoríne v Bratislave.

Pohreb organizuje štátna komisia, ktorú schválila vláda, spolu s členmi exprezidentovej rodiny. V komisii sú zastúpení predstavitelia kancelárie prezidenta, úradu vlády, ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, ministerstva financií, ministerstva obrany, ministerstva vnútra, Rozhlasu a televízie Slovenska, Marianum - Pohrebníctva mesta Bratislavy, bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Na čele komisie je riaditeľ odboru protokolu kancelárie prezidenta Tomáš Ferko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok