Pán prezident, prepáčte. Flašík sa ospravedlnil Kováčovi za hodiny

TA3 TASR
6.10.2016 09:34

Nikdy sa o tom nestihli porozprávať, ale trápilo ho to. Podnikateľ Fedor Flašík sa po rokoch ospravedlnil zosnulému Michalovi Kováčovi za kontroverzné hodiny, ktoré vtedajšiemu prezidentovi počas konfliktov s Vladimírom Mečiarom odpočítavali čas v Prezidentskom paláci.

Pán prezident, prepáčte. Flašík sa ospravedlnil Kováčovi za hodiny
TASR/Vladimír Benko

Činy, ktoré sa nedajú vziať späť

Flašík sa za hodiny pred Prezidentským palácom ospravedlnil na sociálnej sieti krátko potom, ako Kováč v stredu zomrel na zlyhanie srdca vo veku 86 rokov.

"Sú veci v živote, ktoré urobíte v určitom čase, mieste, v určitých súvislostiach. V tom momente sa vám možno zdajú správne, možno vtipné či recesistické, alebo proste ako zákazka. Urobíte to a začne to žiť svojím životom so všetkými dôsledkami či následkami a už sa to nedá zobrať späť," napísal podnikateľ.

Nikdy sa o nich nerozprávali

Podľa jeho slov sa s tým človek časom naučí žiť. "Občas sa to vynorí a vy sa to snažíte vytesniť alebo sám sebe ospravedlniť, prečo som tak konal a život beží ďalej, veď sa vlastne nič strašného nestalo. Ale dnes som si na takú jednu vec spomenul práve pri smutnej správe o úmrtí pána prezidenta Michala Kováča. 'Hodiny', to bola jedna z tých vecí. Nikdy som nemal potom už príležitosť s pánom prezidentom o tom hovoriť, poznať jeho pocity a emócie, ktoré ho sprevádzali, keď sa to stalo," priznal Flašík.

Napriek tomu, že sa s Kováčom párkrát stretol, podnikateľ tvrdí, že táto téma nikdy nebola predmetom krátkych rozhovorov, aj keď mal stiahnutý žalúdok. "Pán prezident sa nikdy o tom nezmienil a ja som nemal odvahu. Škoda, a možno to tak malo ostať nedopovedané. Viem, možno je neskoro a možno nikdy nie je neskoro. Pán prezident, prepáčte," dodal Flašík.

hodiny-2_0a000002-fe41-7d2f.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok