Kováč podľa Kisku obstál v surovom zápase, Fico vyzdvihol vynikajúce vzťahy

TA3 TASR SITA
5.10.2016 21:56

Na úmrtie bývalého prezidenta Michala Kováča reagoval súčasný prezident Andrej Kiska, premiér Robert Fico aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko.

Kiska: Odišiel prvý prezident moderného slovenského štátu

Odišiel prvý prezident moderného slovenského demokratického štátu. Uviedol to prezident SR Andrej Kiska. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

"Pán Michal Kováč bol prezidentom v zložitom období rokov 1993-1998, kedy sa zvádzal bezohľadný a doslova surový zápas o vnútorný charakter a budúcnosť Slovenskej republiky na mape Európy a sveta. Pán prezident Kováč v tomto zápase obstál a svojím pôsobením pomohol Slovensku nezísť úplne z cesty, ktorá nás potom postupne priviedla do európskej rodiny slobodných národov a štátov. Aj jeho zásluhou," povedal slovenský prezident.

Podľa jeho slov je poľutovaniahodné a aj charakteristické pre našu dobu, že sa nedožil aktov justičnej spravodlivosti za únos svojho syna, po ktorých tak veľmi túžil, tak ako neboli napravené morálne a materiálne krivdy z prvých rokov slovenskej štátnej samostatnosti v 90. rokoch minulého storočia.

Andrej Kiska sa poďakoval bývalému prezidentovi SR. "Ďakujeme, pán prezident. Česť jeho pamiatke, česť pamiatke pána prezidenta Michala Kováča," dodal.

Sústrasť vyjadrili aj premiér a predseda NR SR

S ľútosťou som prijal správu o úmrtí prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Uviedol slovenský premiér Robert Fico. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR.

"Spájali nás vynikajúce medziľudské vzťahy - profesionálne i osobné. Rodine a blízkym Michala Kováča chcem vyjadriť svoju úprimnú sústrasť," dodal slovenský premiér.

Smrť bývalého prezidenta SR Michala Kováča je pre Slovensko veľkou stratou. Povedal predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Rodine zosnulého vyjadruje úprimnú sústrasť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok