Végh prichádza o ďalšiu spoluprácu. Dôvodom nie je len politická zaujatosť, ale jeho ostré vyjadrenia

ta3/Martin Belej
19.4.2024 20:53

MMA zápasník a influencer Attila Végh príde o ďalšiu spoluprácu. Po spoločnosti Renault Slovensko s ním spoluprácu nebude predlžovať ani známa spoločnosť Pierre Baguette. Tentokrát nie je dôvodom verejná podpora politikov, ale športovcova komunikácia na verejnosti.

Attila Vegh
TASR/Pavol Zachar

Začiatok rušenia spoluprác

Végh zverejnil konverzáciu s PR manažérkou automobilky, ktorá mu oficiálne oznámila, že spoločnosť s ním chce ukončiť spoluprácu. Dôvodom malo byť to, že Renault nechcel ambasádora, ktorý verejne podporoval akýkoľvek politický subjekt. Rozruch však vznikol po tom, čo manažérka dodala vlastný názor, že sa jej nepáči, že športovec propagoval Petra Pellegriniho.

"Vo svetle aktuálnych udalostí sa s vami potrebujem podeliť o skúsenosť, ktorá vo mne vzbudila pocit, že komunizmus sa vrátil," napísal influencer na sociálnej sieti a zverejnil spomínanú konverzáciu s manažérkou.

Pozrite si archívnu reportáž z 10. 4. 2024 o zrušenej spolupráci športovca s automobilkou:

Obchodný rozchod

Známa spoločnosť vyrábajúca bagety Pierre Baguette s Véghom ukončí spoluprácu tiež. Informáciu zdieľal na sociálnej sieti riaditeľ Eccomerce Bridge Štefan Polgári.

"Spoluprácu s pánom Véghom nebude ďalej predlžovať. Hoci si ctíme všetky občianske práva zakotvené v Ústave, vrátane slobody prejavu, považujeme za nemenej dôležité dodržiavanie kultivovanosti komunikácie na verejnosti. O to viac, ak ide o známu osobnosť, akýmkoľvek spôsobom spojenú s našou značkou," priblížila spoločnosť vyrábajúca bagety.

Narážala tak na slová športovca v súvislosti s udalosťami a kritikou, ktorá sa spustila po vyjadrení jeho podpory pred prezidentskými voľbami. Neúspešného kandidáta Ivana Korčoka nazval "gádžom" a ľudí, ktorí ho kritizovali pre jeho politický názor, ostro urážal. 

"Za mňa sú tí ľudia stratení a zdechliny, dobil by som ich všetkých, všetkých, ktorí sa do mňa púšťajú,“ povedal napríklad v rozhovore pre českú televíziu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok