Po Véghovi prišla o spoluprácu aj Alagič. Tvrdí, že so spoločnosťou Rauch nebola dohodnutá na apolitickosti

ta3
10.4.2024 19:20

Spoločnosť Rauch zrušila spoluprácu s influencerkou Jasminou Alagič po tom, čo pred prezidentskými voľbami podporila budúcu hlavu štátu Petra Pellegriniho. Influencerka o tom informovala na Instagrame.

Jasmina Alagič
Instagram/Jasmina Alagič

"Toto je tá sloboda slova," napísala Jasmina k príspevku. Podľa nej ide o šikanu, proti ktorej sa chce brániť. S firmou vraj nemala uzatvorenú zmluvu, podľa ktorej by musela vystupovať apoliticky, a svojich sledujúcich vyzvala, aby si názor spravili sami.

Mail od spoločnosti

"Vzhľadom k situácii pred a po prezidentských voľbách, k postoju a k vyjadreniam Jasminy na jej sociálnych sieťach, sa klient rozhodol spoluprácu s Jasminou nezačať," informovala spoločnosť Jasminu cez mail.

"Kontaktovala som svojich právnikov a momentálne koncipujeme list, ktorý pošlem priamo do rakúskej centrály spoločnosti Rauch," napísala na sociálnu sieť. Očakáva, že firma jej svoje postoje vysvetlí osobne.

b53597d7-9ec1-4c82-9d51-ae425ae0a134.jpg Reprofoto: Instagram/Jasmina Alagič Mail od spoločnosti Rauch a príspevok Alagič

Reakcia víťaza volieb

"Ako budúcu hlavu štátu ma nesmierne mrzí, že politické vášne a rozdeľovanie spoločnosti nabrali po voľbách nové a veľmi nebezpečné rozmery, ktoré priamo zasahujú do spolužitia rodín, priateľov či kolegov na pracovisku. 

Plne rešpektujem, že každý má právo na svoj politický názor a má právo ho aj vyjadriť. Ale spôsobom, ktorý nebráni vyjadreniu iného názoru a ktorý vopred nedehonestuje jeho nositeľa.

Veril som a stále verím, že hodnoty pokoja, zmierenia a súdržnosti sú hodnotami univerzálnymi, ktoré oslovujú ľudí na Slovensku naprieč politickým spektrom. Na mojom sľube, že budem za tieto hodnoty ako hlava štátu bojovať, sa nikdy nič nezmení. Ale chcem úprimne a ľudsky poprosiť každého jedného človeka, ktorému na nich naozaj záleží, aby svojím konaním k týmto hodnotám aj skutočne prispel," uviedol Peter Pellegrini vo svojom oficiálnom stanovisku ku vzniknutej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok