Na internet pravdepodobne unikol nový album Taylor Swift. Niektorí skladby už počuli, iní únik bojkotujú

ta3
18.4.2024 17:00

Najnovší album populárnej americkej speváčky Taylor Swift pravdepodobne unikol na internet deň pred oficiálnym vydaním. Niektorí fanúšikovia si nové pesničky stihli vypočuť, iní únik bojkotujú.

Taylor Swift
Profimedia

Pesničky z nového albumu sa objavili na sociálnych sieťach. Niektorí užívatelia tvrdia, že pochádzajú z odkazu na Google disku, ktorý obsahuje všetky skladby nového albumu. 

Skutoční fanúšikovia počkajú

Niektorí fanúšikovia neváhali a uniknuté pesničky si ihneď vypočuli. Druhý tábor priaznivcov americkej speváčky však tvrdí, že skutoční fanúšikovia počkajú na oficiálne vydanie albumu. 

Sociálnu sieť X navyše zaplavili falošné odkazy na album, aby tak zaplavili sieť a zabránili šíreniu uniknutého albumu, pripomína BBC.

"Ľudia musia pochopiť, že toto nie je len o tom byť fanúšikom. Je to o rešpektovaní druhých za ich tvrdú prácu!" reagoval jeden z fanúšikov.

Umelá inteligencia

Ďalší fanúšikovia špekulovali, že by mohlo ísť o falzifikáty vytvorené umelou inteligenciou. Nebolo by to prvýkrát, čo by sa hviezda dostala do konfliktu s umelou inteligenciou.

V januári sociálna sieť X zablokovala vyhľadávanie Taylor Swift po tom, čo sa na stránke začali šíriť explicitné obrázky speváčky vytvorené umelou inteligenciou.

Nie prvý únik

Nešlo by o prvý únik pesničiek Taylor Swift. Album Midnights takisto unikol na internet pred dátumom vydania. Únik však speváčkiným komerčným vyhliadkam neublížil a z albumu sa v prvom týždni v USA predalo 1,6 milióna kópií. 

Príchodu nového albumu sa komunita jej fanúšikov nevie dočkať. Znamená to totiž, že nový materiál sa pridá aj k turné Eras, počas ktorého Taylor Swift navštívi aj susednú Viedeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok