Má Taylor Swiftová najlojálnejších fanúšikov? Päť mesiacov pred začiatkom koncertu už stanujú pred štadiónom

ta3/čtk
3.11.2023 13:27

Stovky fanúšikov americkej speváčky Taylor Swift strávili päť mesiacov v stanoch pred štadiónom v Buenos Aires, aby získali najlepšie miesta na jej budúcotýždňový koncert. Upozornil na to hudobný portál Pitchfork. Swift, ktorá doteraz lámala rekordy návštevnosti v USA so svojím turné Eras, má tento mesiac odohrať aj sériu koncertov v Južnej Amerike.

F984FgcaQAAAOZD.jpg
X/The Eras Tour

Pravidlá a podmienky programu

Pred štadiónom River Plate, kde speváčka odohrá tri koncerty, stoja štyri stany, v ktorých sa podľa dômyselného harmonogramu striedajú stovky fanúšikov. Ich cieľom je dostať sa čo najbližšie k pódiu, keď sa otvoria brány štadióna.

V každom stane je približne 60 fanúšikov a fanúšičiek, väčšinou mladých žien. Organizátori koncertu však dbajú na to, aby sa na mieste nenachádzal nikto mladší ako 18 rokov. Fanúšikovia zapojení do programu musia v stane stráviť najmenej 60 hodín mesačne.

Nikto sa teda nemusí úplne vzdať svojho bežného života. Čím viac času však strávia kempovaním mimo štadióna, tým vyššie je ich hodnotenie a tým väčšiu šancu majú dostať sa do prvého radu.

Čo všetko sú ochotní urobiť?

„V tomto stane sme už päť mesiacov,“ povedala pre Pitchfork 21-ročná fanúšička, ktorá si želala zostať v anonymite, pretože sa obávala reakcie svojho otca. „Otcovi zvyčajne hovorím, že som v parku a popíjam alebo som u kamarátky, ktorá býva neďaleko štadióna,“ vysvetlila.

Naproti tomu matka 20-ročnej Iriny, ktorá tiež chodí stanovať mimo štadióna, je s aktivitami svojej dcéry zmierená. Svoju dcéru len žiada, aby si kempovaním nepokazila študijné výsledky.

„Tým, že je nás tu toľko, je to ľahšie. Máme rôzne rozvrhy a dá sa to nejako skĺbiť,“ povedala Irina.

Skupina fanúšikov a fanúšičiek pred štadiónom vyvoláva nevôľu niektorých okoloidúcich. „Niekedy ležíte a zrazu počujete, ako niekto o druhej ráno kričí, že musíme ísť do práce,“ opísala Carmen, jedna z fanúšičiek.

Ďalšia mladá žena, Sofia, povedala, že z predchádzajúcich skúseností s kempovaním pred koncertmi vie, že toto úsilie prináša ovocie. Prvýkrát túto metódu vyskúšala v roku 2014, keď One Direction hrali v Argentíne.

swift.png reprofoto Ilmessaggero Na snímke stany s fanúšikmi, ktorí boli ochotní čakať na vystúpenie svojej obľúbenkyne aj päť mesiacov vopred.
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok