Myjava triumfovala v kopaničiarsko-záhoráckom derby

TA3 SITA TASR
1.10.2016 20:35

Víťazstvom Myjavy 2:0 nad Senicou sa skončilo sobotňajšie kopaničiarsko-záhorácke derby v 11. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy.

Tomáš Kóňa v 80. min gólom na 1:0 po dobrom zorientovaní sa v bezprostrednej blízkosti oslávil utorňajšie narodenie dcérky Ninky, v 87. min pridal poistku v prospech Spartaka nekrytý Ľuboš Kolár z päťky po pase od Petra Sládeka.

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Zápas na pohľad nevyzeral tak, ako sme si predstavovali. V prvom polčase bol slabý pohyb, s loptou sme robili pomaly. Jednoducho sme nehrali to, čo sme chceli hrať. Mali sme šance, ktoré sme nepremenili. Pomohlo nám striedanie, keď prišli na ihrisko Pekár so Sládekom a oživili hru. Keď sú oni dvaja na ihrisku, hneď to vyzerá inak. Začali sme dominovať. Od 65. minúty môžem byť spokojný aj s hrou, začali sme si vytvárať šance. Paradoxne, dali sme gól po hrúbke hosťujúceho brankára. Ako som povedal, s prvým polčasom určite spokojný nie som, ale chceli sme vyhrať, to sa nám podarilo. Musím chlapcov pochváliť za to, že to odmakali a išli za víťazstvom."

Spartak Myjava - FK Senica 2:0 (0:0)

Zostavy:

Myjava: Matúš Hruška - L. Beňo, Ostojič, P. Pavlík, Machovec - T. Kóňa, Marček (59. Š. Pekár) - Kukoľ, Bílovský, Brigant (59. P. Sládek) - Ľ. Kolár (89. Mehremič)

Senica: Šulla - I. Gončar, Červeňák, Pillár, Weriton - M. Kratochvíl, Quaye (83. Kopičár) - Pirulo, S. Mráz (69. Jedinák), Ebwelle (85. J. Kosorin) - Turyna

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok