Taraba: Máme politickú moc, preto hovoríme, že RTVS nie je verejnoprávnosť. Korčoka nazval vojnovým štváčom

2.4.2024 22:23

Diskusie v relácii Král na ťahu sa zúčastnila dvojica z SNS Tomáš Taraba a Roman Michelko. Debatovalo sa o krokoch ministerky Martiny Šimkovičovej, RTVS, medveďoch či o druhom kole prezidentských volieb.

kral
Foto: ta3

Diskusie sa malo zúčastniť aj Progresívne Slovensko so zástupkyňami v podobe Lucie Plavákovej a Zory Jaurovej. Na poslednú chvíľu však účasť odmietli.

Taraba na to zareagoval, že PS je skupinka ideológov, ktorá sa bojí diskutovať. „Nie že oni neprišli, oni sa zľakli,“ dodal.

Kritická situácia s medveďmi

K medveďom Taraba povedal na margo neprítomných poslaneckých kolegýň, že práve v PS si myslia, že zvery majú azda väčšie právo na život ako ľudia. V SNS chcú chrániť Slovákov, preto prijímajú zákony, ktoré to umožnia.

„Nedávame povinnosť odstreliť medveďa, my dávame právo reagovať, ak takáto situácia nastane,“ priblížil Taraba.

Michelko doplnil, že teraz sa nehľadá, ako to riešiť, ale ako to neriešiť. „Dokedy chcete čakať? Koľko má byť mŕtvych ľudí? Incidenty sú na dennej báze, my naozaj už nemôžeme čakať.“

Kolega zo strany ho doplnil, že budú chrániť každého voliča. „Ale keď niekedy napadne medveď Progresívne Slovensko, ja ich len prosím, aby potom nevolali záchranu.“

RTVS

„Z RTVS sa stala liaheň politikov Progresívneho Slovenska. Relácie majú redaktori denníka Sme,“ tvrdil Taraba. Ozrejmil, že oni majú politickú moc, a tak hovoria, že toto nie je verejnoprávnosť. „Kto to má určiť? Tak to dnes hovoríme my,“ zdôraznil.

Ak neprejdú zmeny, ktoré plánujú, tak súčasnú RTVS nepotrebujú. „Keď chcú ísť do štrajku, ako prvý ich vyzývam, nech to vypnú. Tá RTVS má toľko toho spoločného s verejnoprávnosťou ako to ich ružové logo - nič,“ vysvetlil Taraba.

Michelko si myslí, že by verejnoprávna televízia mala okrem iného vysielať aj hokejové šampionáty, a nie súkromné, ako to bude od tohto roka. Dodal, že si nemyslí, že je problém v peniazoch.

Kto sa má stať prezidentom?

SNS malo vlastného kandidáta v prvom kole, v druhom sa rozhodlo pre podporu Petra Pellegriniho.

„Všetci, ktorí nepôjdu voliť, tak volia celú plejádu ľudí v Korčokovom volebnom štábe. Tam boli všetci, čo zdevastovali Slovensko za posledné tri roky,“ povedal Taraba s tým, že nezávislý kandidát je vojnový oportunista a štváč.

Ak by sa stal bývalý diplomat prezidentom, na Slovensku bude peklo, ktoré nikto nechce, myslí si Michelko. Aby sa naplnilo programové vyhlásenie vlády, musí byť prezidentom šéf Hlasu, lebo inak sa poprú výsledky parlamentných volieb.

„Robiť zle, kde sa len dá,“ povedal Michelko na margo prípadného víťazstva Korčoka a jeho možných konfliktov so súčasnou vládou.

Celú reláciu Král na ťahu si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok