Súboje pred moratóriom. Korčok tvrdí, že sa nehrá fér. V dueli ostal sám, Pellegrini bol na Miletičovej

ta3/Lenka Klobučníková/Soňa Búranová
2.4.2024 15:55

Prezidentskí kandidáti Peter Pellegrini a Ivan Korčok mali v utorok diskutovať v Rádiu Expres. Predvolebný duel rozhlasová stanica avizovala niekoľko dní, no Pellegriniho tím ešte cez víkend informoval, že Pellegrini sa ho nezúčastní. Šéf Hlasu to oznámil aj pár hodín pred začiatkom diskusie. Zdôraznil, že nepríde, pretože bude v "regiónoch". Do duelu prišiel iba Korčok.

Pelle Korcok.png
TASR/Ján Krošlák

"A prosím, nenechajte sa zmiasť, hoci Rádio Expres stále avizuje upútavku na dnešný prezidentský duel, ja som včas a vopred oznámil, že sa rozhovoru nezúčastním, keďže budem s vami v regióne," napísal Pellegrini na sociálnej sieti.

Denník SME informoval, že nehovoril pravdu, keď svoju neúčasť odôvodnil stretnutiami s voličmi v regiónoch. Keď Korčok odpovedal na otázky Braňa Závodského v Exprese, Pellegrini bol v Bratislave. Dokazovať to majú fotografie SME, na ktorých sa nachádza na Miletičovej ulici v Bratislave, teda necelé štyri kilometre od rádia.

Časopis, ktorý podporuje Pellegriniho

Korčok medzitým v dueli, v ktorom bol sám, hovoril, že mu záleží na rovnováhe síl, aby všetky vedúce politické pozície v krajine neboli v rukách jednej vlády. Voliči by podľa neho mali posúdiť, ktorý z prezidentských kandidátov je schopný zabezpečiť nestraníckosť.

Preto vyhlásil, že sa hrubo porušujú pravidlá kampane a podal podnet pre vydávanie časopisu Extra Plus v prospech jeho súpera. Na odpoveď však stále čaká.

Korčok nedávno upozornil na to, že všetky volebné materiály, nech ich platí ktokoľvek, sa majú započítavať do limitu, ktorý môže kandidát na svoju kampaň maximálne vynaložiť.

Taktiež informoval, že v jeho tíme nevedia, do koľkých poštových schránok slovenských občanov sa dostávajú tieto tlačoviny. "Ale môžem vám povedať, že nám píšu občania z celého Slovenska. Podľa expertov z brandže takáto akcia stojí s tlačovou prípravou a distribúciou desaťtisíce, dá sa povedať viac ako 100 000 eur," uzavrel. Hlas tvrdí, že s tým nemá nič spoločné.

Kde je férovosť?

Podľa neho sa "nehrá fér." Korčok bojoval aj s falošnou stránkou s jeho menom, ale aj hekerským útokom. "Odborníci povedali, že formát "falošnej stránky" bol vytvorený z rovnakej šablóny ako stránka Petra Pellegriniho," povedal. Hovorkyňa šéfa Hlasu to odmietla.

Korčok dlhodobo kritizuje aj Pellegriniho transparentný účet.

"Najpodstatnejšie, čo sa zmenilo od prvého kola, je, že ja sa držím rovnováhy a protikandidát išiel od pokoja k tomu, že Ide o všetko," povedal bývalý minister.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok