Študenti v strehu. Budovu Vysokej školy výtvarných umení stráži polícia

ta3
29.2.2024 15:40

Vysoká škola výtvarných umení sa obáva možnej hrozby, preto v spolupráci s políciou prijali bezpečnostné opatrenia. Študentom dnes zaslali mail, v ktorom informovali o stálej prítomnosti polície na škole v najbližších dňoch.

Budova Vysokej školy výtvarných umení
TASR/Dano Veselský
Budova Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave

Pod dozorom polície

Vysoká škola výtvarných umení dnes zvolala mimoriadne zasadnutie akademickej obce. Dôvodom je hroziace nebezpečenstvo zo strany neidentifikovaného páchateľa. Polícia podľa informácií portálu Startitup budovy školy v Bratislave monitoruje bez prestávky. „V súčasnosti neexistuje reálna hrozba útoku na uvedenej škole,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Koklesová je symbol odporu

Samotná rektorka školy Bohunka Koklesová vystúpila ako hosť v niekoľkých podcastoch a diskusných reláciách, kde sa rázne postavila za práva menšín a ohradila sa voči kultúrnej politike, ktorú vedie súčasná ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Za jej kritiku si na alternatívnych portáloch vyslúžila množstvo kritiky a vyhrážok. „Svetové trendy v kultúre idú cestou inklúzie, spolupatričnosti a scitlivovania ľudí medzi sebou a zrazu tu máme rétoriku, ktorá je mentálne viazaná na tridsiate-štyridsiate roky minulého storočia. Táto nenávistná rétorika, ktorá sa dostáva do verejného priestoru, je však veľmi nebezpečná,“ vyjadrila sa Koklesová pre portál Startitup.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok