Smer podal trestné oznámenie na novinára Martina Milana Šimečku, nesúhlasí s jeho výrokmi. K situácii sa vyjadril aj šéf PS

ta3/Lenka Klobučníková/TASR
15.2.2024 10:17 , Aktualizované: 15.2.2024 14:16

Smer-SD podáva trestné oznámenie na Michala Šimečku staršieho. Zároveň predsedu hnutia Progresívne Slovensko Michala Šimečku vyzývajú, aby sa dištancoval od výrokov svojho otca na adresu slovenského národa.

Smer podáva trestné oznámenie na komentátora Denníka N Martina Milana Šimečku za jeho výroky na adresu slovenského národa.

Vedúci úradu vlády Juraj Gedra a predseda zboru poradcov premiéra Erik Kaliňák podali vo štvrtok 15. februára oznámenie na generálnu prokuratúru za "hanobenie národa".

Výroky nebudú akceptovať

Gedra na tlačovke uviedol, že strana Smer nebude akceptovať výroky Šimečku o tom, že slovenský národ je zbabelý. Podľa neho vraj hecujú ľudí do občianskeho konfliktu. "Je to len zbytočné a nedôstojné prilievanie oleja do ohňa, ktoré môže skončiť rôznym spôsobom," povedal.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť v článku nižšie.

Reakcia šéfa Progresívneho Slovenska

"Smer podáva trestné oznámenie na môjho otca, novinára Martina Milana Šimečku," vyjadril sa šéf PS s tým, že má k tomu pár pozorovaní.

"Môjho otca za jeho názory prenasledovali komunisti, Mečiar a teraz sa pridáva aj Smer. Neprekvapuje ma to. Komunistov, Mečiara aj Fica spája tá istá DNA. Smer ovládol políciu, ide ovládnuť SIS, teraz útočí na nezávislých novinárov. A úplne nezmyselne do toho zaťahuje aj mňa ako opozičného politika. Je to lacná demonštrácia sily a pokus o odpútanie pozornosti od ich vlastných káuz," podotkol Michal Šimečka.

Tlačová beseda Smeru

V jeho vyjadrení sa Michal Šimečka pýta, "či títo štyria ľudia platení z daní občanov nemajú na práci nič lepšie, ako šikanovať novinárov. Mám za to, že ľudia na Slovensku čelia desiatkam vážnych problémov, ktorým by sa mohli a mali títo politici venovať prioritne," povedal.

Vyjadrenie Martina Milana Šimečku

"Nemám k tomu čo povedať, je to na smiech podľa môjho názoru. Na druhej strane to chápem ako pokračovanie politiky tejto vlády, ktorá chce zastrašovať novinárov. Nie je to po prvý raz, nie som žiadna výnimka. Myslím si, že mnou to nekončí, že prídu ďalší. Je to pokus o zastrašenie. Iba odkazujem všetkým svojim kolegom, aby sa nebáli," reagoval Šimečka starší, ktorý aktuálne píše pre Denník N.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok