Brit sa priznal, že chcel zastreliť Trumpa. Hrozí mu nižší trest

TA3 ČTK
14.9.2016 07:56

Dvadsaťročný Brit Michael Sandford sa na súde priznal, že sa pokúsil zobrať zbraň policajtovi, a že s ňou chcel strieľať po republikánskom kandidátovi na prezidenta Donaldovi Trumpovi.

Policajti ho premohli

Sandford sa priznal k nedovolenému ozbrojovaniu a k narušeniu akcie štátneho významu. Incident sa stal v polovici júna na republikánskom predvolebnom zhromaždení v Las Vegas, kde Brit siahol po zbrani jedného z policajtov, zatiaľ čo Trump stál na pódiu. Pištoľ sa Sandfordovi nepodarilo získať a policajti ho premohli, bez toho, aby zaznel nejaký výstrel.

Po zadržaní na polícii vypovedal, že prišiel do Las Vegas z Kalifornie s cieľom Trumpa zabiť. Sandfordovi obhajcovia pri súdnom pojednávaní zdôrazňovali, že Brit trpí obsesivnou duševnou poruchou a depresiami a ľahko podlieha bludu vlastného velikášstva. Podľa nich nebol v čase činu celkom pri zmysloch.

Hrozilo mu 20 rokov vo väzení

Podľa žaloby Sandford deň pred zatknutím navštívil v Las Vegas strelnicu, kde cvične vypálil 20 rán z deväťmilimetrovej pištole Glock. Bolo to prvýkrát, čo držal v ruke strelnú zbraň. Vzhľadom k tomu, že sa Brit k činu priznal, stiahla prokuratúra závažnejšie obvinenia, ktoré proti nemu pôvodne vzniesla.

Vďaka tomu bude podľa AP Sandford pravdepodobne odsúdený na dva roky väzenia a následnému vyhosteniu zo Spojených štátov. Ak by ho porota uznala vinným v plnom rozsahu pôvodného obvinenia, hrozil mu až dvadsaťročný trest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok