Clintonovej stav sa zlepšuje, vráti sa do volebnej kampane

TA3 ČTK
14.9.2016 07:03

Kandidátka amerických demokratov na prezidentku Hillary Clintonová, ktorá sa lieči zo zápalu pľúc, sa vráti do volebnej kampane vo štvrtok. Oznámil to jej hovorca Nick Merrill.

Clintonová v nedeľu takmer upadla pred nástupom do vozidla po newyorskom pietnom zhromaždení. Neskôr sa jej ale vraj urobilo lepšie a jej stav sa ďalej zlepšuje. Merrill uviedol, že politička strávila utorok študovaním materiálov pre svoju kampaň a sledovaním prejavu prezidenta Baracka Obamu, ktorý na jej podporu vystúpil na zhromaždení demokratov vo Filadelfii.

Kandidátka na prezidentku pôvodne plánovala predvolebné vystúpenia v Las Vegas. Namiesto nej by tam mal k voličom prehovoriť jej manžel, bývalý prezident Bill Clinton.

Šesťdesiatosemročná Clintonová musela v nedeľu za sparného počasia odísť z pietneho zhromaždenia na počesť obetí útokov z 11. septembra 2001 o hodinu skôr. Cestou do pristaveného vozidla stratila rovnováhu a pred pádom ju zachránili telesní strážcovia. Politička neskôr priznala, že podcenila zápal pľúc a neposlúchla lekára, ktorí jej radili pokoj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok