Clintonová ochorela, v prezidentskej kampani ju zastúpi manžel

TA3 TASR
13.9.2016 08:53

Bill Clinton zastúpi tento týždeň svoju manželku Hillary, ktorá sa momentálne zotavuje zo zápalu pľúc, na viacerých podujatiach v Kalifornii v rámci kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami.

Zotavovanie prebieha dobre

Bývalý americký prezident príde na dve stretnutia s podporovateľmi Demokratickej strany v Los Angeles a v stredu sa zúčastní na mítingu v Las Vegas, uviedla stanica Fox News s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované zdroje. Dodala, že Clintonová pozdraví účastníkov stretnutia s podporovateľmi v San Franciscu.

Clintonová zrušila plánovanú návštevu Kalifornie v dôsledku nevoľnosti na nedeľňajšej spomienkovej slávnosti v New Yorku pri príležitosti 15. výročia teroristických útokov v USA. Jej lekár neskôr oznámil, že bola aj "prehriata a dehydrovaná", ale jej zotavovanie prebieha dobre.

Prezidentská kandidátka demokratov sa na Twitteri poďakovala za vyjadrenia podpory. "Cítim sa dobre a je mi lepšie," napísala.

Kampaň má novú tému

Podľa Fox News sa otázka zdravotného stavu stala v súvislosti s ochorením 68-ročnej bývalej prvej dámy USA novu témou kampane. Konštatoval to v pondelok v relácii Fox&Friends aj jej o dva roky starší republikánsky vyzývateľ Donald Trump, ktorý chce tento týždeň zverejniť "veľmi, veľmi špecifické" informácie o svojom zdraví. Clintonovej hovorca Brian Fallon pre televíziu MSNBC povedal, že v najbližších dňoch budú zverejnené ďalšie informácie o jej zdravotnom stave.

Clintonovej kampaň predtým zverejnila list od doktorky Lisy Bardackovej z júla 2015, ktorá budúcu prezidentskú kandidátku opísala ako "zdravú 67-ročnú ženu", trpiacu hypotyreózou (zníženou funkciou štítnej žľazy) a sezónnou peľovou alergiou. V liste sa píše aj o jej zlomenine lakťa z roku 2009 a otrase mozgu z roku 2012, po ktorom podstúpila antikoagulačnú liečbu a určitý čas mala dvojité videnie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok