Termíny sa presúvajú a náklady na výstavbu rastú. Električky v Petržalke tento rok nebudú

ta3/Monika Podstavková
6.2.2024 11:34 , Aktualizované: 6.2.2024 12:07

Električky v bratislavskej Petržalke mali začať jazdiť tento rok. Magistrát hlavného mesta však nevie povedať, kedy projekt dokončí. Sľúbené termíny sa presúvajú a náklady na výstavbu rastú. Podľa najnovších informácií električku v Petržalke nespustia po novej trati ani začiatkom budúceho roka.

Lacní dodávatelia

Predseda dopravnej komisie hlavného mesta a starosta bratislavských Jaroviec Jozef Uhler si nemyslí, že električka v Petržalke začne po novej trati (Jungmannova - Janíkov dvor) premávať už začiatkom roka 2025. V súvislosti s intenzitou stavebných prác v uplynulom období zároveň podľa neho neobstojí argumentácia počasím.

"Vyhrávajú najlacnejší dodávatelia, ktorí nie sú schopní realizovať stavby načas," poznamenal Uhler.

Na trati sa často nepracuje

To, že sú týždne, keď sa na električkovej trati takmer vôbec nepracuje, vidia podľa neho aj okoloidúci. Je to tak od začiatku stavby, preto sú spolu so starostom Petržalky Jánom Hrčkom k termínu ukončenia skeptickí. "Argumentácia počasím neobstojí. Počasie je neprajné počas niektorých dní, ale nedá sa tým obhájiť celý mesiac utlmenia prác," odkázal Uhler.

"Zvykli sme si na to, že meškajúce verejné projekty sú menej flexibilné a samosprávy sa často stanú rukojemníkmi zhotoviteľa. V hre sú totiž peniaze z externých zdrojov. Pri vlastnom financovaní by takéto tempo určite nebolo tolerované," zhodnotil bratislavský mestský a petržalský miestny poslanec Ján Karman.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok