VIDEO: Danko si sype popol na hlavu. Hanbím sa, ak mi prikážu, budem zametať Dúbravku od rána do večera, odkazuje po nehode

14.1.2024 12:10 , Aktualizované: 14.1.2024 14:03

Podpredseda NR SR a predseda národniarov Andrej Danko sa v RTVS vyjadril k svojej nehode. V noci zo štvrtka na piatok nabúral do semaforu a z miesta nehody ušiel. Opozícia ho vyzvala, aby z postu podpredsedu parlamentu odišiel. V relácii O päť minút 12 povedal, že sa hanbí a auta sa nedotkne, kým sa prípad nevyrieši.

danko smeffor.png
TASR/Martin Baumann, ta3

Ospravedlnenie v televízii

Danko za svoju nehodu zároveň ospravedlnil. "Je mi to úprimne ľúto, hanbím sa," povedal podpredseda parlamentu. Dodal, že škody chce napraviť. Spomenul, že sumu 1500 eur zaplatí, a ak by to bolo potrebné, prejde si aj verejnoprospešnými prácami. "Keď mi zoberú vodičský a prikážu mi zametať Dúbravku, tak ju budem zametať od rána do večera," vyjadril sa.

Požitie alkoholu odmieta a dodáva, že ak by pil čo i len kvapku a potreboval odvoz, vie si ho do pár minút vybaviť vďaka svojej ochranke.

Pozrite si aj fotogalériu z miesta nehody Andreja Danka, kde ľudia nosia k semaforu rôzne predmety:

Útek z miesta nehody

Z miesta nehody odišiel údajne preto, že si myslel, že v tomto prípade nemusí ostávať. Následne spomenul aj fakt, že si išiel ošetriť svoje zranenia domov.

Pozrite si vyjadrenie Andreja Danka po relácii O päť minút 12, ktoré nakrútila redaktorka ta3 Veronika Pancuráková.

Nesenie následkov

Predseda národniarov hovorí, že je pripravený niesť následky. "Pokiaľ by to malo oslabiť koalíciu, na druhý deň vyvediem zodpovednosť," priznal.

Premiérovi Robertovi Ficovi sa poďakoval za podporu. To však neplatí pre predsedu parlamentu a Hlasu-SD Petra Pellegriniho. "Vedel som, že pán Pellegrini má asi hodí cez palubu," reagoval.

Predseda parlamentu sa podľa neho správa neférovo, keď ho žiada o vyvodenie politickej zodpovednosti. Korupčná kauza Petra Žigu z Hlasu je podľa Danka neporovnateľná s jeho nehodou na aute. „A ja nie som taká hyena, aby som požiadal o nového podpredsedu parlamentu,“ povedal Danko.

Dodáva však, že prípad je momentálne v stave vyšetrovania. "Nedotknem sa auta, kým táto vec nebude vyšetrená," povedal. Spomenul tiež, že dobrovoľne môže odovzdať aj vodičský preukaz.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode Andreja Danka.

Pozrite si aj reportáž z miesta nehody:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok