Maturant sa vyhrážal, že spôsobí taký masaker, ako bol v Prahe. Už ho obvinili, budú skúmať jeho duševný stav

ta3/Jozef Slivenský/TASR
10.1.2024 11:20 , Aktualizované: 10.1.2024 14:41

V Základnej škole v Gelnici si vydýchli. Devätnásťročný Košičan sa vyhrážal viacerým starším žiačkam. ta3 zistila, že im poslal zvukovú správu, že do školy príde s ostrou muníciou a spôsobí tam masaker, aký bol nedávno v Prahe. Už ho obvinili.

Chcel fotografie

Ešte v závere zimných prázdnin nadviazal prostredníctvom sociálnych sietí kontakt so staršími žiačkami a žiakmi tejto školy. Spočiatku neškodná komunikácia pokračovala tým, že Košičan chcel od detí fotografie.

Keď deti odmietli prekročiť rozumnú hranicu, začal sa im vyhrážať. Poslal im hlasovú správu, v ktorej tvrdil, že si vezme ostrú zbraň a príde do školy strieľať.

Hneď po prázdninách deti všetko porozprávali riaditeľke a tá prípad oznámila policajtom.

Pozrite si živý vstup redaktora Slivenského:

Už je obvinený

"Osoba, ktorá sa tohto skutku dopustila, bola vypátraná v Košiciach. Po vykonaných potrebných procesných úkonov bola umiestnená do cely policajného zaistenia," spresnila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že mladého Košičana obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Zároveň sa podľa Ivanovej bude skúmať aj duševný stav obvineného. Policajti tiež spracovali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok